Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Dace Rīdūze - Acorn Boy
  • Dace Rīdūze - Crispy
  • Dace Rīdūze - Little Ruddy
  • Dace Rīdūze
  • Dace Rīdūze
Onderdeel van Cinemini

Cinemini: Prentenkoekjes

Voor de allerkleinsten vertoont Eye deze maand in de Cinemini-zaal drie recente producties van de Letse animatiefilmer Dace Rīdūze. ’Prentenkoekjes’ is een verzamelprogramma van drie lieve, fraaie stopmotionfilms; de verhalen zijn losjes gebaseerd op Rīdūzes  favoriete jeugdboeken.

Het rode potlood valt uit z’n etui, een dwergmeisje bakt diep in het besneeuwde bos een peperkoekmannetje en de eikeltjespop maakt kennis met meneer Bij en meneer Spin – in de  animaties van Dace Rīdūze (1973) is alles in beweging en is niets wat het lijkt.

Voor de allerkleinsten vertoont Eye vandaag drie sprookjesachtige stopmotionfilms waarin geen rem staat op de fantasie. Te zien zijn: 

Little Ruddy (Sārtulis) (Dace Rīdūze, LV 2013)

Ruddy, het vrolijke rode potlood, is te laat om geslepen te worden en valt tot overmaat van ramp uit het raam in de tuin. Hij probeert er het beste van te maken maar niemand lijkt hem nodig te hebben. En wat ook gek is: waar Ruddy komt, ontbreekt de kleur rood. En hij wordt gemist door de andere kleurpotloden die nu incompleet zijn! De bloemen en de paddestoelen in het verhaal blijven wit...

Acorn Boy (Zīļuks) (Dace Rīdūze, LV 2010)

Eikelmannetje woont in het herfstbos. In het Stengeldorp ontmoet het poppetje mevrouw Bij, meneer Spin, de mieren en andere insecten. Dace Rīdūze nam een prentenboek van de Letse schrijfster  Margarita Stāraste tot uitgangspunt. 

Crispy (Kraukškītis) (Dace Rīdūze, LV 2014)

Kerstavond zit eraan te komen en dat is altijd een drukke tijd voor de dwergen in  het besneeuwde bos. Dwergmeisje bakt peperkoeken – één maakt ze in de vorm van een mannetje, Crispy. Peperkoekmannetje is heel nieuwsgierig, hij stapt de wijde wereld in, heeft een hoop pret, maar, kijk uit! De grotemensenwereld is ook gevaarlijk!

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00*
*zie tentoonstellingsdata

feestdagen
Met Kerst is Eye gewoon geopend. 31 december sluit Eye om 17.30; u kunt dan tot 16.30 (laatste entree) terecht in de tentoonstellingsruimte. Op Nieuwjaarsdag heten we u van harte welkom vanaf 12.00.

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z