• Climax
  • Climax
  • Climax
  • Climax
  • Climax
Bekijk trailer

climax_-_nederlandse_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Climax

Hypnotisch, hallucinatoir, ontaard. Maar ook: overrompelend van schoonheid. De nieuwste film van Gaspar Noé, de man die visuele flair paart aan een nihilistisch-hedonistisch wereldbeeld, werd in Cannes met applaus begroet. Climax is dan ook een overdonderend portret van een groep dansers in de greep van een LSD-trip; de aanvankelijke saamhorigheid van het multi-etnisch ensemble lost op in een psychedelische meltdown die niemand spaart.

Met films als Seul contre tous (1998), Irréversible (2002) en Enter the Void (2009) vestigde Noé zijn naam als filmer-met-de-voorhamer. De personages die zijn verhalen bevolkten waren disfunctioneel, gewelddadig, amoreel en slechts uit op eigen voordeel. Voor zwakkeren in de wereld is geen plaats, zo leek de regisseur te willen beweren, en steevast eindigden zijn door stuwende techno en trance voortgedreven verhalen in een afdaling in de hel.

transgressie en anarchie

Iets van dat op schok ingestelde zwartwitwereldbeeld lijkt te zijn bijgesteld in Climax. Bij vertoning in het Quinzaine-programma in Cannes liepen slechts zes mensen de zaal uit. De regisseur was verbaasd en wist zeker dat hij ‘iets verkeerd had gedaan.’ Bezoekers kunnen gerust zijn: ook in Climax voert de handeling naar de door Noé verlangde donkere staat van transgressie en anarchie.

wervelende sjamaan

Voor zijn dansmusical contracteerde Noé jonge Franse dansers van allerlei kleur en overtuiging. Ze beheersen alle straat- en clubstijlen en zijn vastbesloten het te maken. De groep repeteert in een gymzaal en mag aan het einde van de training ontspannen. Sangria wordt uitgedeeld, de dansers drinken, maar wat ze niet weten is dat er LSD in de drank zit.

Hoe Noé de danstrip in beeld brengt – als een hedendaagse drugsmusical waarin de camera om de dansers wervelt als een paddenstoel-stonede sjamaan - is adembenemend.

Deze film wordt vertoond met Nederlandse of Engelse ondertiteling, zie de zijbalk voor meer informatie.

 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie