Close-Up: Gerrit Rietveld Academie Bodies - Research Lab

Het lichaam, dat mysterieuze vehikel dat ons het leven schenkt, dat samenraapsel van vlees, bloed, geest en ziel, vormt het startpunt van een onderzoek door de studenten van VAV, de Rietveld-afdeling die zich richt op het bewegend beeld. Het resultaat is te zien in de zalen van de Close-Up-tentoonstelling, waar het werk van een nieuwe generatie film- en videokunstenaars bijeen is gebracht.

De studenten benaderen het lichaam vanuit verschillende gezichtspunten. Er is het lichaam dat versmolten raakt met de digitale tools en gadgets zoals de smart phone en de tablet, als voorafspiegeling van de cyborgtoekomst die ons wellicht te wachten staat; er is het lichaam dat uitdrukking geeft aan emoties, bijvoorbeeld door dans en beweging; en er is het lichaam als kwetsbaar object, dat liefde en aandacht behoeft om zich te kunnen ontwikkelen.

Bodies brengt het lichaam op zaal met een installatie binnen de overzichtstentoonstelling Close-Up - Een nieuwe generatie film/videokunstenaars in Nederland. De bijdrage maakt deel uit van de serie Research Lab. EYE nodigt elke twee weken een Nederlandse (kunst)academie uit om werk te presenteren. De nadruk ligt op het onderzoeksproces, waarbij eventueel wordt geput uit de EYE-collectie.

De voorstelling begint om 19.15 in Cinema 2 en vervolgt een uur later in de tentoonstellingruimte, met de presentatie van een nieuwe inrichting van het Researchlab door studenten van de Gerrit Rietveld Academie. Een ticket voor het Researchlab geeft ook toegang tot de tentoonstelling, die deze avond tot 21.00 is te bezichtigen.

De voertaal is Engels.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€19,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie