Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Close-Up: Gerrit Rietveld Academie Bodies - Research Lab

Het lichaam, dat mysterieuze vehikel dat ons het leven schenkt, dat samenraapsel van vlees, bloed, geest en ziel, vormt het startpunt van een onderzoek door de studenten van VAV, de Rietveld-afdeling die zich richt op het bewegend beeld. Het resultaat is te zien in de zalen van de Close-Up-tentoonstelling, waar het werk van een nieuwe generatie film- en videokunstenaars bijeen is gebracht.

De studenten benaderen het lichaam vanuit verschillende gezichtspunten. Er is het lichaam dat versmolten raakt met de digitale tools en gadgets zoals de smart phone en de tablet, als voorafspiegeling van de cyborgtoekomst die ons wellicht te wachten staat; er is het lichaam dat uitdrukking geeft aan emoties, bijvoorbeeld door dans en beweging; en er is het lichaam als kwetsbaar object, dat liefde en aandacht behoeft om zich te kunnen ontwikkelen.

Bodies brengt het lichaam op zaal met een installatie binnen de overzichtstentoonstelling Close-Up - Een nieuwe generatie film/videokunstenaars in Nederland. De bijdrage maakt deel uit van de serie Research Lab. EYE nodigt elke twee weken een Nederlandse (kunst)academie uit om werk te presenteren. De nadruk ligt op het onderzoeksproces, waarbij eventueel wordt geput uit de EYE-collectie.

De voorstelling begint om 19.15 in Cinema 2 en vervolgt een uur later in de tentoonstellingruimte, met de presentatie van een nieuwe inrichting van het Researchlab door studenten van de Gerrit Rietveld Academie. Een ticket voor het Researchlab geeft ook toegang tot de tentoonstelling, die deze avond tot 21.00 is te bezichtigen.

De voertaal is Engels.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z