Bekijk trailer

cobain_-_officiele_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Cobain

Nanouk Leopolds nieuwste film ging in première op het Filmfestival van Berlijn, waar de pers zeer te spreken was over het acteerwerk van nieuwkomer Bas Keizer. Leopolds rauwe drama draait om Cobain, die wegloopt uit zijn nieuwe pleeggezin omdat hij zich zorgen maakt over zijn moeder Mia, die hoogzwanger is en in Rotterdam een zwervend bestaan leidt.

Cobain eist dat Mia hulp zoekt voor haarzelf en de baby, maar ze krijgen vervolgens knallende ruzie. Cobain vindt onderdak bij Wickmayer, Mia’s ex die een paar vrouwen voor zich heeft ‘werken’. Als Mia weer contact zoekt met Cobain, stuurt Wickmayer haar weg. Maar Mia blijft aan Cobain trekken en Cobain ziet dat ze er steeds slechter aan toe is.

Cobain realiseert zich dat er iets moet gebeuren. Hij brengt Mia naar een verlaten plek waar hij haar opsluit om af te kicken. Hoewel Mia zich eerst verzet, knapt ze langzamerhand op. Maar als Cobain en Mia eindelijk naar elkaar toe groeien, slaat het noodlot toe.

Nanouk Leopold maakte eerder veelgeprezen films als Guernsey, Boven is het stil en Wolfsbergen, waarin ze ook al liet zien dat ze uitblinkt in acteursregie en niet terugschrikt voor een uitgesproken filmstijl. Cobain, naar een origineel scenario van producente Stienette Bosklopper, beleefde zijn wereldpremière op het Filmfestival Berlijn in de sectie Generation.

...enorm goed gecaste en spelende Bas Keizer...fascinerend...ontroerend...treffende details... (**** NRC Handelsblad)

...Bas Keizer in een fantastische rol...blijft nog lang in gedachten...ontroerend...uitstekend...indrukwekkend...prachtig... (**** Trouw)

...Vooral door de intense vertolking van nieuwkomer Bas Keizer in de titelrol raakt de film van Leopold de kijker recht in het hart. (**** Algemeen Dagblad)