Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

craigslist_allstars_trailer_cphdox_2017

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Cock, Cock.. Who’s There + Craigslist Allstars

Twee autobiografische projecten van performancekunstenaar Samira Elagoz, waarin de hoofdpersoon op zoek gaat naar erotiek en liefde in digitale tijden. Via Chatroulette, Tinder en het internationale netwerk Craigslist neemt Elagoz het publiek mee in haar zoektocht naar autonome seksuele expressie. Nagesprek met kunstenaar Jeannette Groenendaal, Elagoz’ begeleider op de theater- en dansacademie.

cock, cock.. who's there?

Cock, Cock.. Who's There? (NL 2016, 65’) is een persoonlijk verslag van een onderzoek naar erotische intimiteit en geweld. De performancekunstenaar probeert de macht  te heroveren in het krachtenspel tussen de seksen en haar verhouding tot mannen opnieuw te bepalen. Het resultaat is zowel verontrustend als ontroerend. Cock, Cock.. Who's There? was Elagoz’ afstudeerproject aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO) in Amsterdam, filmmaakster Jeannette Groenendaal begeleidde de in 1989 in Helsinki geboren kunstenaar.

craigslist allstars

In het in Finland en Nederland gedraaide Craigslist Allstars (2016, 65’) ontmoet Samira via een oproep op het Craigslist-netwerk verschillende mannen. Ze neemt haar videocamera mee en filmt hoe zij de mannen leert kennen – onder wie een goochelaar, een sadistische videokunstenaar en een softpornoregisseur – en de mannen haar.

Elagoz lokt uit en onderwerpt zich aan de mannelijke blik; soms ontstaat er een relatie, maar vaker nog belandt ze in situaties waarin geweld onder het oppervlak suddert; al haar onderzoeksobjecten blijken eenzaam.

Nagesprek met beeldend kunstenaar Jeanette Groenendaal ter gelegenheid van deze eerste dubbelpresentatie van de film en performance in Nederland.   

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z