• Cold War
  • Cold War
  • Cold War
  • Cold War
  • Cold War
Bekijk trailer

cold_war_-_pawel_pawlikowski_-_officiele_nederlandse_trailer_-_vanaf_6_december_in_de_bioscoop

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl

Cold War

Jazzy en visueel vernuftig liefdesverhaal over een onmogelijke liefde tijdens de Koude Oorlog. Pawel Pawlikowski (Oscarwinnaar Ida en My Summer of Love) won in Cannes de prijs voor de Beste Regisseur. In het Polen ten tijde van de Koude Oorlog is het voor muzikant Wiktor en zijn muze Zula liefde op het eerste gezicht. Ze beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen.

In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar zijn voortdurend op de vlucht tussen Oost en West, voortgejaagd door de Koude Oorlog. De impressionistische liefdesballade Cold War toont een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd en werd geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Filmfestival van Cannes, waar Pawlikowski werd bekroond als Beste Regisseur. 

liefdesbrief

Pawlikowski, die een Oscar won met zijn eveneens visueel opvallende drama Ida, gebruikt opnieuw het bijna vierkante 4:3-beeldformaat en schitterende zwart-witbeelden. De film is ook een liefdesbrief aan zijn ouders, waar de lichtjes melancholieke personages losjes op zijn gebaseerd.

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.