Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Cop vs. Killer
  • Cop vs. Killer
  • Cop vs. Killer
  • Cop vs. Killer
  • Cop vs. Killer
Bekijk trailer

cop_vs_killer_-_official_trailer_hd

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Cop vs. Killer

Slim opgebouwde, hard-boiled politiefilm in de geest van Michael Manns misdaadfilms. Uitstekend spel van Marcel Hensema als inspecteur Frank Spinola en Jeroen Willems als crimineel Mirko, die daar een Gouden Kalf voor won. Simon de Waal schreef het Telefilmscenario naar zijn eigen bekroonde boek. 

Frank Spinola is inspecteur bij de recherche in Amsterdam, die een team leidt met maar één doel: pak Mirko Narain. Mirko is een van de meest gevreesde criminelen van het land. Hij heeft geen gezin, geen banden, geen vrienden. Wat Frank ook probeert, Mirko is hem telkens een stap voor, alsof hij een informant bij de politie heeft. Vanaf dat moment kan Frank niemand meer vertrouwen, en opent hij noodgedwongen alleen de jacht op Mirko.

zwakke plek

Mirko wordt ondertussen afgeleid door zijn oorlog met de Russische maffia en een wraakzuchtige loverboy. Frank beseft dat hij niet aan Mirko kan ontkomen zolang hij zich aan de regels houdt. Zo wordt de strijd tussen de cop en de killer een heel persoonlijke oorlog op leven en dood, waarbij blijkt dat de twee misschien wel meer op elkaar lijken dat ze zelf willen. Naast schrijver en scenarist (BaantjerLek) is Simon de Waal rechercheur. Hij filmde met koud, hard licht dat scherpe schaduwen tekent op ieders gezichten en het kat-en-muisspel extra grimmig maakt. Ook met Ariane Schluter en Mimoun Oaïssa.

De vertoning op 5 september is in aanwezigheid van regisseur/scenarist Simon de Waal en onder voorbehoud acteurs Kees Boot, Marcel Hensema, Manoushka Zeegelaar Breeveld en editor Robin de Jong. De presentatie is in handen van schrijver en presentator Helena Hoogenkamp.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z