Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Cosmos within us
  • Cosmos within us
Onderdeel van Xtended

Cosmos Within Us

De live cinema performance Cosmos Within Us van Tupac Martir was dé hit van de virtual-realitysectie van het filmfestival Venetië 2019 en won vervolgens de ‘Spirit of Raindance’ Immersive Award 2019. Met Cosmos Within Us spreekt Martir alle zintuigen aan, waardoor de kijker hetzelfde gevoel van desoriëntatie en verwarring ervaart als iemand met geheugenverlies. De regisseur maakte ook visuals voor live optredens van Elton John, Sting en Beyoncé. Cosmos Within Us is ontwikkeld in samenwerking met VR Days Europe.

Tupac Martir maakte een gedurfd experiment op de grens tussen virtual reality-kunst en live cinema performance. Via VR, live muziek en voice-over, geuren en aanraking kruipen we in het hoofd van Aiken, een 60-jarige man die lijdt aan Alzheimer. Hij strijdt tegen een wegkwijnende geest, tegen de tijd, tegen definitief verlies.

q&a met michel reilhac

De live performance Cosmos Within Us (Tupac Martir, 45', 2019) is dinsdag 12 november twee keer te zien, om 17.00 en 21.15 in zaal 2. De regisseur is aanwezig bij de voorstelling van 21.15 voor een Q&A met Michel Reilhac, VR-pionier en programmeur van de VR-sectie van het filmfestival van Venetië.

Samenwerking met geurontwerper

Cosmos Within Us spreekt alle zintuigen aan en prikkelt het menselijk geheugen met geluid, tast, geur en beeldflarden. Martir werkte samen met geurontwerper Nicola Pozzani om het verhaal van Cosmos Within Us de te sturen en de herinneringen van de hoofdpersoon op te roepen. De bezoeker ervaart hetzelfde gevoel van desoriëntatie en verwarring als iemand met geheugenverlies.

Ontwerpen voor Elton John en Beyoncé

De in Groot-Britannië uit Mexicaanse ouders geboren Tupac Martir groeide op in Mexico City, Milaan en de VS. Hij werd opgeleid als beeldend kunstenaar en is als creative director werkzaam in de kunst- en entertainmentwereld.

Martirs gebruik van kleur en visuele beeldtaal hangt direct samen met zijn achtergrond in de schilderkunst. De kunst van belichten en decorontwerp paste hij toe in visuals voor live optredens van Elton John, Sting en Beyoncé. Tupac was drie jaar mentor bij Venice College Cinema en werkte ook voor het Nederlands Dans Theater en het Coachella Music & Arts Festival.

Samenwerking Church of VR

De avond is een samenwerking met Church of VR - VR Days Europe, een driedaagse conferfentie en tentoonstelling over VR, Augmented en Mixed Reality. Dit jaar is de vijfde editie van de conferentie die experts uit de hele wereld bijeenbrengt in workshops, seminars en lezingen. Het project is ontstaan tijdens de European Creators‘ Lab in 2017. The Creators’ Lab van VR Days Europe (in samenwerking met het Bayerische Filmzentrum) stimuleert de ontwikkeling van VR werken.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z