Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Coup de torchon
  • Coup de torchon
  • Coup de torchon
  • Coup de torchon
Bekijk trailer

coup_de_torchon_-_trailer_1981_

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Coup de torchon

Wie Isabelle Huppert bewondert om haar onderkoelde acteren, zal verrast opkijken bij Coup de torchon. Huppert schittert als de brutale minnares van een aan lager wal geraakte Franse politiechef (Philippe Noiret) in koloniaal West-Afrika. Wanneer hij zich herpakt, vallen er doden. Franse sterrencast, ook met de stijlvolle Stéphane Audran.

Noiret is politie-inspecteur Lucien Cordelier, gestationeerd op een post in West-Afrika, we schrijven het jaar 1938. De man wordt door iedereen, inclusief zijn vrouw (Audran), voor een imbeciel gehouden. Als de maat vol is, begint Lucien een bloedige vendetta: de goedige sukkel verandert in een gewelddadige en sluwe wraakengel, die zichzelf beschouwt als Gods 'schoonmaker'.

zwarte humor

Coup de tourchon, een bewerking van Jim Thompsons misdaadroman Pop 1280, combineert politieke en filosofische ideeën met ongegeneerde zwarte humor. Isabelle Huppert schittert als Luciens minnares Rose die, door Lucien in een onmogelijke situatie gemanoeuvreerd, dodelijk uit de hoek komt.

Met Tavernier draaide Huppert eerder het misdaaddrama Le juge et l’assasin (1976), waarin ze ook aan de zijde van Noiret optrad; de combinatie van de ranke Huppert met grote brombeer Noiret bleek een gouden greep.   

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. Zaterdag 2 november 2019 is Eye in de avond alleen geopend voor Museumnacht-bezoekers.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z