Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

crash_1996_-_trailer_2

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Crash

Wie genoeg heeft van huis-, tuin- en keukenseks kan zijn hart ophalen bij Crash, Cronenbergs adapatatie van J.G. Ballards gelijknamige roman. De afdaling in de schemerwereld van seksuele fetisj, overspel en gekreukelde autowrakken heeft surreële trekken.

Cronenberg volgt vrij nauwgezet Ballards vertelling over de geharde reclameproducent James die zijn driftleven vormgeeft in een open huwelijk. James belandt na een zwaar auto-ongeluk met zijn minnares Helen in het ziekenhuis, waar hij kennismaakt met een geheim genootschap van ‘crash survivors’. De leden zijn in de ban van beroemde crashes - denk aan de dodelijke ongelukken van James Dean en Jayne Mansfield - en raken zeer opgewonden van elkaars breuken, butsen en braces.

Crash ging in première in Cannes, waar een groot deel van het publiek zich geschokt toonde; toch kreeg Cronenbergs duister getoonzette bespiegeling over de fetisjwaarde van de Amerikaanse auto- en sterrencultuur de Speciale Juryprijs. De film gold als ‘origineel, gedurfd en vermetel’. Met Holly Hunter en Rosanna Arquette.

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z