Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

CSSC: Coach Stage Stage Coach

We reizen mee met een postkoets waarin zes personages de onschuld vermorzelen en politiek en religie op de hak nemen. De kunstenaar Paul McCarthy neemt zelf de rol op zich van de prediker Ronald Raygun. Vertoning in het kader van het VR-programma Xtended.

In Paul McCarthy's herinterpretatie van John Fords klassieke western Stagecoach (1939), die ook in Eye's Xtended-programma draait, plaatst de Amerikaanse kunstenaar zes personages in een postkoets en stuurt deze op een kronkelige, psychoseksuele reis die uitmondt in een anarchistische en provocerende ineenstorting van sociale conventies. 

McCarthy maakte met de films CSSC en DADDA een parodie op Amerika en Hollywood. CSSC beziet de western als fundamenteel onderdeel van de Amerikaanse mythologie. Het is een genre dat seksuele rollen overdrijft en dat geweld en wreedheid romantiseert. Paul McCarthy maakte de film samen met zijn zoon Damon McCarthy. Bij CSSC Coach Stage Stage Coach maakte McCarthy ook een virtual-realitywerk: C.S.S.C. Coach Stage Stage Coach VR experiment Mary and Eve, dat van 25 juli tot 11 augustus te ervaren is in Eye.

Over Paul McCarthy

Paul McCarthy is een van de invloedrijkste hedendaagse Amerikaanse kunstenaars. In zijn performances, fotografiewerk, video’s, beeldhouwwerken, tekeningen en schilderijen speelt hij vaak met populaire illusies, waanideeën en culturele mythen. Hij schiep een heel leger van personages waarmee hij opzettelijk verwarring schept, hoge en lage cultuur vermengt en onze vaste overtuigingen op losse schroeven zet.

Onderdeel van Xtended

Het virtual Realitywerk C.S.S.C. Coach Stage Stage Coach VR experiment Mary and Eve is ook op 25 juli tot 11 augustus te ervaren in Eye. Het VR-werk geeft de kijker de keuze tussen elf versies van een scène waarin Eve en Mary Magdalene ruzie maken. Deze VR gaat voor de professionele kunstwereld in première op Art Basel (13-16 juni) en komt daarna naar Eye voor de publiekspremière.

Het inleveren van een kaartje voor de VR bij de balie geeft 1,50 euro korting op de films in het bijbehorende programma.

© Paul McCarthy and Damon McCarthy
Courtesy the artist and Hauser & Wirth

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z