Bekijk trailer

dance_iranian_style_-_official_trailer_2015_1

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van 4 en 5 mei Amsterdam

Dance Iranian Style

Semi-documentaire in de stijl van de films van Kiarostami en Makhmalbaf over het leven van een Iraanse uitgeprocedeerde vluchtelinge op straat in Amsterdam. Het scenario is van de Iraans-Nederlandse dichter en filmmaker Nafiss Nia. Woensdag: Amsterdamse première in aanwezigheid van de makers.

Nadat haar asielaanvraag is afgewezen besluit Raya, een jong Iraans meisje, illegaal op straat te gaan leven in Amsterdam. Een filmcrew volgt haar met gepaste afstand, maar krijgt gaandeweg steeds meer aanvechting om in te grijpen.

In een bijzondere mix van fictie en non-fictie maakt het onafhankelijk geproduceerde Dance Iranian Style duidelijk hoe penibel de situatie is van iemand die niet hier mag blijven en ook niet terug kan. De films is volledig opgenomen in Amsterdam en kwam tot stand via improvisatie; fictie en non-fictie-elementen zijn verweven tot een film-in-een-film.

Bij de voorstelling van 4 mei (21.00) is er aansluitend een Q&A met Farshad Aria (regie) en Nafiss Nia (scenario & productie). Op 5 mei (14.00) volgt een nagesprek over het leven in illegaliteit met drie vluchtelingen, georganiseerd in samenwerking met stichting Beeld voor Beeld en de vluchtelingenorganisatie Wij Zijn Hier. Beide events maken deel uit van het Ongekend Bijzonder Festival 2016.

Bij de voorstelling van 5 mei zijn vooraf drie afleveringen te zien uit de nieuwe filmreeks Dit had ook mij kunnen overkomen: korte portretten van vluchtelingen, gemaakt door verschillende documentairemakers en ingeleid door een bekende Nederlander.

Na afloop gaat programmamaker Bahram Sadeghi in gesprek met de drie geportretteerden. Zij reageren op Dance Iranian Style en delen hun ervaringen over het leven van vluchtelingen in de stad.