• Days of Cannibalism-Teboho Edkins-Eye Filmmuseum
  • Days of Cannibalism-Teboho Edkins-Eye Filmmuseum
  • Days of Cannibalism-Teboho Edkins-Eye Filmmuseum
Onderdeel van Premières

Days of Cannibalism

De onbeteugelde krachten van het kapitalisme hebben ook het koninkrijk Lesotho bereikt, zo is te zien in deze western-achtige documentaire. Wanneer nieuwe pioniers uit China zich in Lesotho vestigen, begint de traditionele machtsbalans te wankelen.

Lesotho, een geheel door Zuid-Afrika omringd koninkrijk. Een haast onontgonnen gebied waar de wetten van de maatschappij een onduidelijke status hebben. De komst van nieuwe pioniers – economische migranten uit China – heeft de machtsbalans overhoopgegooid. Oude wetten en oude goden worden in twijfel getrokken. De onbeteugelde krachten van het kapitalisme worden diepgevoeld in deze plattelandsgemeenschappen, waar een nieuwe orde zich ontwikkelt.

eten of gegeten worden

Subtiele momenten en kleine gebaren onthullen de effecten van migratie, persoonlijke opoffering, eenzaamheid, vervreemding en de ervaring van het anders-zijn. Een sluimerende agressie dreigt tot uitbarsting te komen. Terwijl oude structuren beginnen te vervagen, neemt één regel de overhand: eten of gegeten worden. Days of Cannibalism is een hedendaagse documentaire-western over de nieuw ontstane relatie tussen China en Afrika. 

...oogstrelend sprookje...prachtig...subtiel...straalt... (De Filmkrant)

 ...stijlvol...beslist urgent en intrigerend...herkenbaar... (Algemeen Dagblad)

 ...intrigerend... (Het Parool)