• De beroemde bereninvasie van Sicilie
  • De beroemde bereninvasie van Sicilie
  • De beroemde bereninvasie van Sicilie
  • De beroemde bereninvasie van Sicilie
  • De beroemde bereninvasie van Sicilie
Bekijk trailer

de_beroemde_bereninvasie_van_sicilie_-_officiele_nl_trailer_-_vanaf_18_december_in_de_bioscoop

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

De beroemde bereninvasie van Sicilië

Fantasierijke en stoere animatiefilm over een berenvolk dat naar de mensenwereld trekt om de ontvoerde zoon van hun koning op te sporen. Het visuele spektakel werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes.

Lang geleden verdween Tonio, de zoon van de berenkoning Leonzio. Vastberaden om zijn zoon terug te vinden, vertrekt Koning Leonzio samen met het berenvolk richting de mensenwereld voordat de strenge winter aanbreekt. Een onbetrouwbare tovenaar, een reusachtig zeemonster en een sluwe mensenkoning maken het de beren haast onmogelijk de mensenwereld te bereiken en naar Tonio te zoeken. Maar Leonzio geeft niet op. Uiteindelijk bevalt het leven onder de mensen de beren wel. Tot ze de slechte gewoontes van de mensen beginnen over te nemen.

spannend avontuur 

De beroemde bereninvasie van Sicilië werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes in de sectie Un Certain Regard, en voor het kinderfilmfestival Cinekid. Het is gebaseerd op het boek van Dino Buzzati, waar regisseur Lorenzo Mattoti een spannend avontuur van maakte. 

Kijkwijzer: 6+, Eye’s adviesleeftijd: 8+.  

…vrolijk, kleurrijk en levendig…een ware ode aan de verbeelding…prachtige animatiefilm…een wonderbaarlijk avontuur vol magie en verbeelding…rijke fabel vol betekenissen… (De Filmkrant) 

...robuust, aards en frisbont kleurenschema...charmant... (**** NRC Handelsblad)  

...een kleurrijke allegorie...fantastische familiefilm... (**** VPRO/Cinema.nl)