I.v.m. aangescherpte maatregelen vragen we je online je ticket voor de film en de tentoonstelling te bestellen.

  • De Dick Maas Methode
  • De Dick Maas Methode
  • De Dick Maas Methode
  • De Dick Maas Methode
Bekijk trailer

de_dick_maas_methode_officiele_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

De Dick Maas Methode

Stevige uitspraken gaat hij niet uit de weg en films met een boodschap zijn hem een gruwel. Dick Maas doet zijn boodschappen bij de Albert Heijn en gaat z’n eigen gang, al jarenlang. De Dick Maas Methode werpt licht op de man achter De liftFlodder en Amsterdamned, iconische publiekssuccessen van de Nederlandse film.

Humor, horror en actie. Als student aan de Nederlandse Filmacademie in de jaren zeventig had Dick Maas begrepen wat de basis-ingrediënten zijn van films voor een groot publiek. Anders dan zijn medestudenten mikte Maas op films die spanning, spektakel en de bevrijdende lach in zich verenigen en geld opleveren aan de kassa.

groots

Met De liftAmsterdamned en de Flodder-serie schudde Maas het Nederlandse filmlandschap stevig op. Spectaculaire stunts, grote budgetten, ingewikkelde special effects: Maas pakte het groots aan. Hij wilde nadrukkelijk baas zijn over alle facetten van het productieproces, richtte zijn eigen filmmaatschappij op, ging failliet en moest soms alle eindjes aan elkaar knopen voor een volgende film.

eigenheimer 

In De Dick Maas Methode geeft regisseur Jeffrey De Vore een uniek inkijkje in de wereld van Dick Maas. Wat maakt een Dick Maas-film zo herkenbaar? Hoe kan het dat een eigenheimer als Maas zo een goed gevoel heeft voor de grote gemene deler van het filmpubliek? De Vore interviewt Maas, collega-filmers, medewerkers en fans, toont uniek beeldmateriaal en werpt licht op een onstuimige carrière.

Eye vertoont de door Dick Maas geregisseerde clip van Golden Earrings Twilight Zone op 35mm als voorfilm bij De Dick Maas Methode.

voor 01 nov 2020 15:30