Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

de_erfenis_-_officiele_nl_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

De erfenis

Daan van der Elsken is het onderwerp van deze documentaire waarin vriend Joris Postema hem volgt in de reconstructie van zijn moeizame verhouding tot vader Ed, de beroemde fotograaf. Postema kon beschikken over veel home movie-opnamen uit huize Van der Elsken.

Daans leven lijkt op dat van meer verkreukelde kunstenaarskinderen die overvleugeld worden door de bekendheid van hun ouders. De buitenwereld ziet de kinderen niet als zelfstandige wezens maar meet hun prestaties voortdurend af aan de vader of moeder.

Ed van der Elsken (1925-1990) richtte de camera vaak op zoon Daan: films als Welkom in de wereld, lieve kleine en het vervolg daarop in de jaren tachtig hebben Daan als thema. Nu is Daan depressief en wijt hij zijn problemen onder meer aan de getroebleerde verhouding met larger than life-persoonlijkheid Ed.

opstandige zoon

Joris Postema volgt Daan op zijn zoektocht; gaandeweg lijkt de zoon in zijn opstandigheid, egoïsme en prestatiedrift meer op zijn vader dan hij zelf had gedacht. Daan bemoeit zich regelmatig met de regie, het maken van de film stelt de vriendschap met Joris danig op de proef.

Deze première sluit aan bij het programma De films van Ed van der Elsken - De verliefde camera in EYE. Samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam.

...verbluffend is de eerlijkheid waarmee de documentaire de worsteling in beeld brengt..." (**** Trouw)

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z