Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Black Cat, White Cat
  • Eva Cleven
  • Black Cat, White Cat
  • Black Cat, White Cat
  • Black Cat, White Cat
  • Black Cat, White Cat

De keuze van Koolhoven - Eva Cleven’s choice: Black Cat, White Cat

Regisseur en cinefiel pur sang Martin Koolhoven (Oorlogswinter, Brimstone) vertelt in De Keuze van Koolhoven over alles wat film de moeite waard maakt. Vanavond spreekt Koolhoven met Eva Cleven, DJ van Radio FunX en eerder presentator van het Gouden Kalf Gala, over de aanstekelijke komedieBlack Cat, White Cat van de Servische regisseur Emir Kusturica.

De derde aflevering van De Keuze van Koolhoven tackelt het boegbeeld van de heerlijk chaotische, opwindende en logica tartende Balkan-cinema.

levenslustige zigeunervete

In het hyperbeweeglijke Black Cat, White Cat (1998) vertelt tweevoudig Gouden Palm-winnaar Emir Kusturica (1954) het verhaal van twee elkaar naar het leven staande zigeunerfamilies. Om hun vetes te begraven zal de zoon van de ene zigeunerboss met de dochter van de ander moeten trouwen, tegen de wil van de kinderen in.

Wat er vervolgens gebeurt laat zich het beste samenvatten als Balkankolder op z’n breedst, mafst en diepst in een wervelende montage van magisch-realistische beelden waar de levenslust vanaf spat.

aanstekelijke balkanmuziek

Black Cat, White Cat is de keuzefilm van Eva Cleven (1986), DJ van Radio FunX, presentator van Het Klokhuis (NPO3) en VPRO 2doc-redacteur. Martin Koolhoven gaat met Eva - van oorsprong muziekwetenschapper – in gesprek over hun gedeelde voorliefde voor Kusturica’s zigeunerfilm, die gedragen wordt door aanstekelijke Balkanmuziek.Tijdens het gesprek zijn fragmenten uit de film te zien. 

Koolhoven koos Eva als eerste gast in zijn programma, omdat ze duidelijk wat met film heeft. Hij ontmoette haar toen ze hem interviewde voor het NPO-programma 3-Lab dat in het teken stond van film. Eva presenteerde ook het Gouden Kalf Gala en deed een aantal keer de dagelijkse talkshow op het Nederlands Filmfestival in Utrecht. 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z