Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

De Keuze van Koolhoven: Night of the Jaws Rip-Offs

Regisseur en volbloedcinefiel Martin Koolhoven (OorlogswinterBrimstone) vertelt over alles wat film de moeite waard maakt, met bijzondere aandacht voor de rijke geschiedenis van de genrefilm. Deze maand tackelt Koolhoven het vaak ondergewaardeerde genre van de rip-off, met name de Jaws-rip-offs. Over Michael Andersons mano a mano confrontatie met een wraakzuchtige orka, en een school uiterst bloeddorstige piranha’s, geregisseerd door niemand minder dan Joe Dante.

Na de première van Jaws (1975) durfde niemand nog de zee in, leek het. Spielbergs nagelbijtende thriller over de krachtmeting tussen een slechtgehumeurde witte haai en de sheriff van een vriendelijk vakantieplaatsje aan de Amerikaanse oostkust, werd dé klassieker over de angst van de mens voor onderwater-predators.

Geen wonder dat bij zoveel serieuze waardering even later de eerste spoofs en rip-offs verschenen. Martin Koolhoven breekt een lans voor regisseurs die aan de haal gaan met het werk van voorgangers, licht het werk toe van Joe Dante (Gremlins, Gremlins 2, tv-serie Splatters) en vertoont hilarische fragmenten uit films die een genre apart vormen: de Jaws-rip-offs.

programma

Orca (Michael Anderson, US 1977, 92’)

Visser Nolan doodt per ongeluk een zwanger orcavrouwtje, waarna de hel losbreekt. Haar partner zoekt wraak en gaat achter de daders aan. Opmerkelijke sterrenbezetting in deze Dino De Laurentiis-productie: niemand minder dan Charlotte Rampling, Bo Derek en Robert Carradine klommen aan boord. Voor het scenario tekende Sergio Donati, coscenarist van Once Upon a Time in the West.  

Piranha (Joe Dante, US 1978, 94')

Een school piranha’s s ontsnapt per ongeluk uit een zwembad en verspreidt zich razendsnel over de staat Florida. In alle vakantieoorden breekt paniek uit wanneer de moorddadige vissen hun tanden in het vlees van nietsvermoedende recreanten zetten. Regisseur Joe Dante maakte een grappige variant op het Jaws-verhaal en zet zijn piranha’s in als commentaar op de roofzuchtige mentaliteit van sommige vakantieverblijven. De macabere score is van Pino Donaggio.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z