De laatste dagen van Emma Blank

De tirannieke Emma Blank wacht in een huis in de duinen op haar naderende einde. Met Alex van Warmerdam in de rol van gehoorzame hond Theo, mét zonnebril. Vertoning bij de tentoonstelling rond Van Warmerdam.

In Van Warmerdams komedie vol spitsvondige dialogen en slapstick-achtige beeldgrappen wordt langzaam maar zeker duidelijk dat niets is wat het lijkt in huize-Emma Blank. De ene dag is ze doodziek en de volgende dag staat ze weer vief op haar benen. Het personeel voert ondertussen de ene bizarre opdracht na de andere voor haar uit, maar waarom ondergaan ze die martelgang eigenlijk?

verborgen motief

Emma Blank ontpopt zich tot een dictator die bizarre eisen stelt aan haar immer dienstbare personeel. Totdat de butler, de kokkin en het kamermeisje zich tegen haar keren. Ieder blijkt zo zijn eigen verborgen motief te hebben. Emma’s hond, gespeeld door een stoïcijnse Alex van Warmerdam, is de enige die echt altijd doet wat ze wil. Gouden Kalf voor Van Warmerdams scenario. Hij won daarnaast het Label Europa Cinemas van het Filmfestival van Venetië.

 

Tijdens de tentoonstelling L'histoire kaputt presenteert filmplatform Cinetree zes films uit het spraakmakende oeuvre van Alex van Warmerdam.