• De l'autre côté
  • De l'autre côté
  • De l'autre côté
  • De l'autre côté

De l'autre côté

Ze zijn actueler dan ooit, deze gevoelige portretten van illegale Mexicaanse immigranten. Akerman, nieuwsgierig als altijd naar het verhaal achter de beelden, laat ernstige schendingen van mensenrechten en waardigheid zien.

Akerman onderzocht het lot van illegale Mexicaanse immigranten die de reis proberen te maken over de Amerikaanse grens van Agua Prieta, Sonora naar Douglas, Arizona. Ze ontleedt de harde economische realiteit die migranten ertoe aanzetten om de gevaarlijke woestijn over te steken. Akerman filmt die beladen plekken in een stijl die doet denken aan de veelgeprezen serie Running Fence van de Canadese fotograaf Geoffrey James. De film is nog altijd actueel, nu de Trump-regering vluchtelingen de oorlog heeft verklaard.

griezelig en mooi tegelijkertijd

De l'autre côté (From the Other Side) is het laatste hoofdstuk van Akermans documentaire drieluik, na D'Est en Sud, over de complexiteit van identiteit en de kosten van politiek onrecht. De l'autre côté is 'griezelig en mooi tegelijkertijd, en gevuld met een rustig mededogen' (Dave Kehr, The New York Times).

voor 21 aug 2020 16:30