Eye is per 1 juni weer open. De ticketverkoop is gestart voor tentoonstelling en film.
Restaurant bezoeken? Maak een reservering.

  • De Patrick
  • De Patrick
  • De Patrick
  • De Patrick
Bekijk trailer

de_patrick_nederlandse_trailer_vanaf_26_september_in_de_bioscopen

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl, Vitamine Cineville


Earcatch
audiodescriptie
Bij deze film is audiodescriptie beschikbaar via Earcatch.

De Patrick

Pak een man z’n hamer af en wat blijft erover? Patrick, klusjesman op de naturistencamping van z’n vader, raakt zijn favoriete gereedschap kwijt en belandt in een obsessieve zoektocht naar het object dat z’n leven zin gaf. De Patrick – tragikomedie met Kevin Janssens als Patrick en Pierre Bokma en Hannah Hoekstra in bijrollen – is het speelfilmdebuut van Tim Mielants. De Belgische regisseur tekende onder meer voor de succesvolle BBC-serie Peaky Blinders.   

Patrick doet het onderhoud van een naturistencamping in de Ardennen, gerund door vader Rudy (Josse De Pauw). Te midden van de onbekommerde naaktlopers – we schrijven het jaar 1985 - verricht hij de dagelijkse klusjes, inbegrepen het ingaan op de avances van een vaste campingbezoekster, in ruil voor niets minder dan... een pot jam.

Er is maar één ding dat Patrick echt opwindt, en dat is het zelf ontwerpen en timmeren van meubels. Wat niet gaat zonder hamer – ziedaar de existentiële catch 22 waarin de hoofdpersoon belandt.

vreemde types

Voor zijn vertelling over een jongvolwassene die zijn weg in het leven zoekt na het overlijden van de vader, liet Mielants zich inspireren door een jeugdervaring. Met zijn ouders bezocht hij ooit een naturistencamping waar ‘vreemde types’ rondliepen.

Mielants vertaalde zijn herinneringen naar een absurde tragikomedie, met ruimte voor campinggasten als de archetypisch brutale  Nederlander Herman (Pierre Bokma) die zich voortdurend beklaagt over de gebrekkige leiding en het matige onderhoud op de camping. De mooie Nathalie (Hannah Hoekstra) ziet Patrick zoals ie werkelijk is en raakt met hem bevriend. De lokale Bromsnor (Bouli Lanners) en een verlopen rockster genaamd Dustin Apollo completeren de motley crew.

De Patrick werd onderscheiden met de prijs voor Beste regie van het Karlovy Vary International Film Festival. 

...hulde... fraai...een erg geestige film...Pierre Bokma in topvorm...uniek...grappigste rouwverwerking ooit. (**** NRC Handelsblad)

...imponeert...memorabel...eigenzinnig en geestig... (**** De Volkskrant)

Een van de leukste Nederlandstalige films dit jaar...terloopse humor, stijlvaste regie en de perfect getroffen toon... (**** VPRO/Cinema.nl)

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

Cineville-pashouders kunnen deze film online kijken via Vitamine Cineville.