Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Onderdeel van Eye on Sound: POP!

De Staat On The Big Screen

Achter de schermen van de meest iconische muziekvideo’s van De Staat, gepresenteerd door Eric Corton, met als gasten onder andere regisseurs en filmmakers Barry Annes, Max Porcelijn, Wouter Stoter, William Griffioen, Floris Kingma en Ruben van Leer.

De Staat staat bekend om hun opvallende muziekvideo’s - de wereldberoemde video voor Witch Doctor (2015), gemaakt door Floris Kaayk en SMACK (Ton Meijdam & Thom Snels), is op YouTube 5.2 miljoen keer bekeken en kreeg van VPRO’s 3voor12 de onderscheiding voor de beste Nederlandse videoclip ooit.

eigenzinnig

De Staat on The Big Screen neemt je mee in het maakproces van De Staat's eigenzinnige video’s. Regisseurs, filmmakers en de band zelf zijn aanwezig om te praten over de samenwerking met De Staat en over hoe het eindresultaat tot stand is gekomen. Eric Corton is de gastheer die avond en zal zowel bandleden, waaronder frontman Torre Florim en de filmmakers, interviewen.

prijzen

De clip voor Witch Doctor sleepte meerdere prijzen in de wacht, waaronder een onderscheiding op het Playgrounds Festival, het Parijse International Music Video Festival, een Edison voor beste muziekvideo en een prijs voor beste animatie op de UK Music Video Awards. De clip voor de eerste single van het album Bubble Gum, KITTY KITTY (2018), werd in 2019 uitgeroepen tot Beste Rock Video International op de UK Music Video Awards.

Tie Me Down (2019) werd geregisseerd door Ruben van Leer; zanger Torre Florim danst hierin een uitgekiende choreografie met gastvocalist Luwten. De clip won de prijs voor beste muziekvideo op het South Film and Arts Academy Festival en was finalist op het Short to the Point festival in Roemenië.

lowlands

De Nederlandse alternatieve rockband De Staat is al aan de weg aan het timmeren vanaf 2009, met als één van de hoogtepunten het optreden op Lowlands in 2019. De band werd gevraagd om The Prodigy te vervangen als headliner, wat de Nijmeegse groep met verve deed.

In 2017 verzorgde De Staat het voorprogramma van The Rolling Stones in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA. Het jaar ervoor, in 2016, deden de mannen 21 shows als voorprogramma van Muse. 

toeslag

Voor deze film geldt een toeslag. (Geen restitutie toeslag bij annulering Cineville-reservering.)

psychocandy interview

Luister hier naar een gesprek met frontman Torre Florim over de visuele identiteit van De Staat

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z