Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • De treinreis
  • De treinreis

De treinreis

Naar aanleiding van Holocaust Memorial Day aandacht voor het werk van documentairemaker en schrijver Willy Lindwer. De vertoning sluit aan bij de tentoonstelling 'Kogels, verraad en brieven' in het Nationaal Holocaust Museum i.o., over de familiegeschiedenis van Lindwer. De regisseur is aanwezig voor een nagesprek.

Voorstelling in samenwerking met het Joods Cultureel Kwartier. Op vertoon van een JCK-entreebewijs krijg je bij Eye € 2,50 korting.

op transport gezet, ontsnapt

In De treinreis (2018) verfilmde Willy Lindwer het verhaal met de laatste in leven zijnde overlevenden van 'de treinreis'. In 1943 wisten 89 Hongaars-Nederlandse Joden met vijf transporten vanuit bezet Nederland naar het toen nog vrije Boedapest te ontsnappen. In maart 1944, na de inval van de nazi's in Hongarije, werden zij weer van hun vrijheid beroofd.

De meesten van hen wisten mede dankzij de hulp van de Zweedse diplomaat Raoul Wallenberg opnieuw de dans te ontspringen. Het merendeel van de overlevenden keerde na de oorlog veilig terug naar Nederland. Dit nieuwe hoofdstuk in de geschiedenis van de Jodenvervolging werd onlangs ontdekt door historicus Aline Pennewaard.

Na afloop nagesprek met Willy Lindwer en de zaal.

films en boeken

Willy Lindwer (Amsterdam, 1946) is documentairefilmer, fotograaf en auteur. Hij studeerde aan de Filmacademie in Amsterdam en verwierf internationale bekendheid met onder andere De laatste zeven maanden van Anne Frank. Lindwer ontving voor zijn werk diverse prijzen, waaronder een internationale Emmy Award. Hij woont tegenwoordig met zijn vrouw in Jeruzalem.

Kind in twee werelden

Willy Lindwer is ook aanwezig bij de vertoning van Kind in twee werelden (27 januari om 17.00)

Boeksignering

Na afloop is er de mogelijkheid Willy Lindwers gesigneerde boek Wolf en Ryfka: Kroniek van een Joodse familie te kopen.

N.B: Er kan alleen contant betaald worden.
Prijs: € 24,90.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z