Bekijk trailer

doof_kind_-_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Deaf Child (Doof kind)

De winnaar van de IDFA Publieksprijs is een ontroerend portret van een dove jongeman die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt. Zijn levensvreugde is aanstekelijk. Fijngevoelig debuut met een lichtvoetige toon over de rijke taal en cultuur van de doven.

Tobias is een geboren performer en schudt de moppen uit zijn mouw. Tobias is doof, en is daar trots op. De charismatische jongeman maakt met gevoel voor humor korte metten met alle vooroordelen over zielige doven. Vader Alex filmde zijn zoon Tobias, die we via familiefilmpjes zien opgroeien. Tobias heeft een innige relatie met zijn iets oudere, horende broer, Joachim. Samen blikken ze terug op hun jeugd. Communicatie met de horende wereld is moeizaam, dus Tobias’ verblijf op Gallaudet University in Washington D.C. – de enige dovenuniversiteit ter wereld – voelt paradijselijk aan. De dovenwereld kent een rijke cultuur en Tobias weet de werelden van de horenden en de doven slim met elkaar te verbinden. Als docent Nederlandse Gebarentaal leert hij horende studenten zijn taal en cultuur kennen.

Regisseur Alex de Ronde heeft de doofheid van zijn zoon onvoorwaardelijk geaccepteerd. Hij mijdt de moeilijke vragen niet, van de problemen rond het grootbrengen van een doof kind en de effecten daarvan op de overige gezinsleden tot aan de soms absurde gevolgen van een gehandicaptenstatus. De Ronde, directeur van Het Ketelhuis, maakte met het fijngevoelige, persoonlijke Doof kind zijn debuut en won prompt de IDFA Publieksprijs. EYE vertoont de Engels ondertitelde versie.

...intieme, ontroerende én geestige documentaire...prachtig... (**** Trouw)

...ontroerende en zeer persoonlijke documentaire...heel weloverwogen...gevoelig lesje in volwaardigheid... (**** De Telegraaf)

...mooi...Ontroerend... (**** NRC Handelsblad

voor 23 apr 2018 19:15

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie