• Deerskin
  • Deerskin
  • Deerskin
  • Deerskin
  • Deerskin
Bekijk trailer

deerskin_2019_trailer_english_subtitles_quentin_dupieux_jean_dujardin

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Deerskin

Hoogstoriginele zwarte komedie van rasabsurdist Quentin Dupieux opende dit jaar het programma Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en was een van de verrassingen op het festival. Georges raakt volledig in de ban van zijn net verworven hertenleren jas die alle andere jassen van iedereen op de hele wereld overbodig maakt.

Met de aanschaf van een unieke hertenleren jas krijgt Georges van de vorige eigenaar een kleine camcorder cadeau, waarna hij zich voor gaat doen als filmmaker. Met hulp van barvrouw Denise, die in haar vrije tijd films monteert, begint hij aan een bizarre missie. Zo ontstaat een absurde driehoeksverhouding tussen Georges, Denise en de jas.

autoband

Deerskin is een originele zwarte komedie van rasabsurdist Quentin Dupieux. Filmmaker Dupieux (1974) produceert onder de naam Mr. Oizo ook elektronische muziek. Het nummer Flat Beat met de gele handpop Flat Eric was een internationaal succes.

Eerder maakte Dupieux onder andere het volstrekt originele Realité en de cultfilmhit Rubber, over een autoband die tot leven komt en mensen doodt met zijn psychische vermogens.

In Dupieux’ zevende speelfilm Deerskin worden de hoofdrollen vertolkt door Jean Dujardin (The Artist) en Adèle Haenel (Portrait de la jeune fille en feu, La fille inconnue).

...humor heerlijk onnavolgbaar...welgemikt...geweldige soundtrack...onweerstaanbaar... (De Filmkrant)