Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Den Skyldige (The Guilty)
  • Den skyldige (The Guilty)
Bekijk trailer

den_skyldige_-_officiele_nl_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Den skyldige (The Guilty)

Dat je met beperkt budget een verpletterend speelfilmdebuut kunt maken, bewijst de Deense regisseur Gustav Möller. Voor The Guilty had hij niet meer nodig dan de meldkamer van 112, een rauwdouwer politieagent en de stem van een jonge moeder die beweert te zijn gekidnapt. De zenuwslopende thriller won de publieksprijs van het IFFR en het Sundance Film Festival.  

Politieagent Asger Holm mag de straat niet meer op vanwege eigenmachtig optreden buiten het boekje. In de meldkamer neemt hij de binnenkomende 112-telefoontjes aan, zijn stemming is niet al te best. Wanneer zijn dienst er bijna op zit, neemt hij een laatste telefoontje aan. Aan de lijn is Iben, een jonge vrouw in paniek die beweert te zijn gekidnapt door haar ex-man. Holm is vastbesloten haar te redden; de telefoon en de computer zijn z’n wapens van dienst…

telefoonfilms inspiratiebron

Regisseur Gustav Möller bezocht de filmschool in Kopenhagen, waar hij met zijn korte afstudeerfilm In Darkness (2015, scenario Emil Nygaard) de Next Nordic Generation Award won. Voor The Guilty werkte hij opnieuw samen met scenarist Nygaard; de twee zagen ter voorbereiding ‘alle telefoonfilms die je kunt bedenken’, zoals Phone BoothLocke en Burial. Ook films op één locatie waren een inspiratiebron, waaronder Dog Day Afternoon en 12 Anrgy Men.

The Guilty ontleent zijn spanning grotendeels aan het suggestieve gebruik van geluid (design Oskar Skriver) en het stoïcijnse spel van Jakob Cedergren als getergde politieman. Cedergren was eerder te zien in Submarino van Thomas Vinterberg en de populaire Deense detectiveserie Den som dræber.

Bloedstollend...Cedergren in topvorm...razendspannend...Superieur filmdebuut van de jonge Zweed Möller (1988), die geen steek laat vallen en vanaf het begin tot het verrassende einde weet te boeien. (***** VPRO/Cinema.nl)

... een droomdebuut...bloedstollend...bewijst dat een getalenteerd acteur in combinatie met een slim en goed gefilmd script soms voldoende zijn om je 85 minuten de adem te laten inhouden...Slim... de telefoon rinkelt opnieuw en je wilt vooral dat die zo snel mogelijk wordt opgenomen. (**** NRC Handelsblad)

...razend spannend...slim opgebouwd...buitengewone thriller... (**** De Volkskrant)

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 4 april 2019 en maandag 17 juni 2019 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€19,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z