Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Der Mandarin

Sterk psychologisch drama waarin Baron von Stroom een pact met de duivel sluit teneinde elke vrouw te kunnen veroveren. De verleidingskunsten leiden de baron naar de ondergang; hij belandt in een krankzinnigeninstituut. Met live muziek door het Martin de Ruiter-ensemble.

Het freudiaanse Der Mandarin is doortrokken van neuroses, onderbewustzijn en geestesziekte. Karl Götz maakt indruk in zijn dubbelrol als de kwelgeest die Von Stroom eerst bijstaat in zijn amoureuze perikelen én ook de directeur van het krankzinnigeninstituut speelt. Der Mandarin geldt als voorloper van de Duitse expressionistische cinema. De film werd bejubeld om zijn trucages en het spel van de Weense sterren Harry Walden en Karl Götz.

De muziekscore is geschreven door Martin de Ruiter voor de Filmmuseum Biënnale in 2007 en is in dat jaar ook uitgevoerd in het Konzerthaus in Wenen. Nu wordt deze score live uitgevoerd door Martin de Ruiter (bandoneón), Vera van der Bie (viool), Ilse Eijsink (klarinet), Niels Meliefste (percussie), Annie Tangberg (cello) en Jelte van Andel (contrabas).

Deze voorstelling is geselecteerd door We Are Public en is gratis toegankelijk voor leden, mits niet uitverkocht. Reserveren is niet mogelijk. Kaartjes kunnen vanaf een uur voor aanvang worden opgehaald bij de kassa.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00*
*zie tentoonstellingsdata

feestdagen
Met Kerst is Eye gewoon geopend. 31 december sluit Eye om 17.30; u kunt dan tot 16.30 (laatste entree) terecht in de tentoonstellingsruimte. Op Nieuwjaarsdag heten we u van harte welkom vanaf 12.00.

let op! Donderdag 13 december 2018 is Eye gesloten voor publiek.

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z