• Divino Amor, Gabriel Mascaro
  • Divino Amor, Gabriel Mascaro
  • Divino Amor, Gabriel Mascaro
  • Divino Amor, Gabriel Mascaro
Bekijk trailer

divino_amor_officiele_nederlandse_trailer_9_januari_in_de_bioscoop

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Onderdeel van Picl

Divino Amor

Wie nog nooit een discodystopie heeft gezien moet gauw naar Divino Amor, sensuele toekomstvisie en gospel ineen, gedragen door een elektropopsoundtrack. Brazilië, 2027: het land is in de greep van de evangelische kerk. Gemeenteambtenaar Joana doet scheidingszaken, maar haalt echtparen over hun liefde te hervinden in een geheime cult, Divino Amor.  

Joana en haar man Danilo seksen wat af, maar kinderen zijn er nog niet van gekomen. Joana hoopt op een wonder; als ambtenaar van de burgerlijke stand stuurt ze intussen echtparen-in-scheiding naar de geheime cultgroep Divino Amor waar ze zelf lid van is. Op opzwepende dancefeesten worden scheidende stellen ‘genezen’ in heftige orgies en intense religieuze aanbidding.

heftige beats

In zijn derde lange speelfilm blikt Gabriel Mascaro (Neon Bull) vooruit op de toekomst van Brazilië, een land waar fundamentalistische christenen steeds meer greep op de samenleving lijken te krijgen.

De evangelische kerk blijkt in 2027 oppermachtig, oude conservatieve waarden – God, familie & vaderland – zijn in ere hersteld en ook het bereik van de erotiek is exclusief in dienst gesteld van de voortplanting. Op z’n Braziliaans, dat wel, dus met heftige dancebeats en sensuele verleiding.

braziliaanse extremen

Vakblad Variety beoordeelde Mascaro’s film als een ‘discodystopie’, gedragen door typisch Braziliaanse extremen: genotzucht, vroomheid en overgave aan dans en muziek. 

ondertiteling bij deze film

Divino amor wordt deze speelweek alleen vertoond met Nederlandse ondertitels.

voor 25 jan 2020 19:00

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.