Onderdeel van Black Light

Do the Right Thing

Luchtige schildering van spanningen tussen Italiaanse en zwarte bewoners van de New Yorkse wijk Bedford-Stuyvesant. Met John Turturro. Spike Lee is te zien als ‘Mookie’, een verzamelaar van racistisch speelgoed. 4K-restauratie.

Een kokend hete zomer in de multiraciale wijk Bedford-Stuyvesant zet de toch al gespannen verhoudingen tussen de zwarte en Italiaanse buurtgenoten nog verder onder druk. De uitbaters van een pizzatent, Dal en zijn zonen Pino en Vito, zijn het mikpunt van haat in deze recht voor z’n raap schildering van de moeilijkheden tussen New Yorks diverse bevolkingsgroepen.

humor

Regisseur Spike Lee vestigde met Do the Right Thing zijn naam als geëngageerd filmmaker die recht voor zijn mening uitkomt, zonder zijn gevoel voor humor te verliezen. Muziek speelt altijd een belangrijke rol in zijn films; Rosie Perez opent Do the Right Thing dansend op het niets aan de verbeelding overlatende ‘Fight the Power’ van Public Enemy. Lee is inmiddels een van de bekendste filmers uit de Afro-Amerikaanse gemeenschap.

voor 06 mrt 2020 21:15
Landelijke vertoningen Do the Right Thing