Eye is weer open! Tickets voor tentoonstelling en film zijn alleen online te koop.
Restaurant bezoeken? Maak een reservering.

Bekijk trailer

do_the_right_thing_-_trailer_digitale_4k-restauratie_nederlands_ondertiteld

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Black Light, Premières

Do the Right Thing

Krachtige schildering van de spanningen tussen Italiaanse en zwarte bewoners van de New Yorkse wijk Bedford-Stuyvesant, vol engagement én luchtige momenten. Met John Turturro. Spike Lee is zelf te zien in de hoofdrol. 4K-restauratie.

Een kokend hete zomer in de multiraciale wijk Bedford-Stuyvesant zet de toch al gespannen verhoudingen tussen de zwarte en Italiaanse buurtgenoten nog verder onder druk. De uitbaters van een pizzatent, Sal en zijn zonen Pino en Vito, zijn het mikpunt van haat in deze recht voor z’n raap schildering van de moeilijkheden tussen New Yorks diverse bevolkingsgroepen.

humor

Regisseur Spike Lee vestigde met Do the Right Thing zijn naam als geëngageerd filmmaker die recht voor zijn mening uitkomt, zonder zijn gevoel voor humor te verliezen. Muziek speelt altijd een belangrijke rol in zijn films; Rosie Perez opent Do the Right Thing dansend op het niets aan de verbeelding overlatende ‘Fight the Power’ van Public Enemy. Lee is inmiddels een van de bekendste filmers uit de Afro-Amerikaanse gemeenschap.

voorfilm Lernert & Sander

Het kunstenaarsduo Lernert & Sander staat ​​bekend om zijn geestige en kleurrijke video's, die verwantschap vertonen met de wereld van reclame. Elektrotechnique (NL 2011, 2’50”) is de videoclip die ze maakten voor het gelijknamige nummer van de populaire Nederlandse band De Jeugd van Tegenwoordig.

voor 03 jun 2020 12:00
Landelijke vertoningen Do the Right Thing