Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Don't Look Now
  • Don't Look Now
  • Don't Look Now
  • Don't Look Now
  • Don't Look Now
Bekijk trailer

dont_look_now_original_english_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Don't Look Now

Ter nagedachtenis aan Nicolas Roeg vertoont Eye nog een keer Don’t Look Now, met Julie Christie en Donald Sutherland in de hoofdrollen. De film betekende de doorbraak naar het grote publiek voor Roeg, die eerder eigenzinnige producties als Walkabout en Performance had geregisseerd. Nicolas Roeg overleed 23 november jl. op 90-jarige leeftijd.

Nic Roeg werd geboren in Londen (1928) en baande zich vanaf de jaren vijftig een weg door de (internationale) filmwereld als assistent, cameraman, scenarioschrijver en, uiteindelijk, regisseur.

De basis voor de technisch virtuoze stijl van zijn grootste films (Performance, 1970, met Donald Cammell; Walkabout, 1971; The Man Who Fell to Earth, 1976 en Bad Timing, 1980) legde hij door zijn ervaring als cameraman voor jarenzestigproducties als Lawrence of Arabia, de Poe-verfilming The Masque of the Red Death, Truffauts Fahrenheit 451 en de Bondfilm Casino Royale (geen credit).

mick jagger, david bowie

Als regisseur werd Roeg bekend door zijn voorliefde voor niet-lineaire, gefragmenteerde en complexe vertellingen waarin het oncontroleerbare onbewuste en het fantastische de toon zetten.

Performance (met Mick Jagger in de hoofdrol) schokte destijds de financiers door de onverbloemde schildering van de seksueel vrije Londense popcultuur die verweven bleek met het gangster- en drugsmilieu. In The Man Who Fell to Earth gaf een cocaïnevermagerde David Bowie gestalte aan een onrustbarend intelligente alien gecorrumpeerd door de zucht naar macht en bezit, en in Don’t Look Now wordt een echtpaar bezocht door paranoïde wanen in een psychohorrorvertelling.

Ter ere van de grote, maar ietwat miskende regisseur, vertoont Eye nog een keer Don’t Look Now (35mm-kopie), de verfilming van Daphne Du Mauriers gelijknamige novelle met Julie Christie en Donald Sutherland in de onvergetelijke hoofdrollen.

rood lakjasje

Roegs beklemmende thriller werd bij verschijning ontvangen als een superieur staaltje psychologische horror. Donald Sutherland en Julie Christie zijn de Baxters, het echtpaar van wie het dochtertje Christine is verdronken. Een helderziende meent het kind te hebben gezien in Venetië, de ouders proberen haar overal te vinden. Christine droeg een rood lakjasje toen ze verdronk – opeens wemelt het ervan in Venetië’s kronkelige stegen.

Lees hier filmcriticus Peter Bradshaws herinneringen aan Nicolas Roeg.

Met inleiding door Eye programmeur Leo van Hee.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 14 maart 2019 en donderdag 4 april 2019 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€19,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z