Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

dont_worry_he_wont_get_far_on_foot_2018_teaser_trailer_nl

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Don't Worry, He Won't Get Far on Foot

Zachtaardig portret van John Callahan, cartoonist en alcoholist. Van Sant slaat in zijn goed ontvangen film een positieve toon aan, zonder sentimenteel te worden. Een opvallend lichtvoetige Joaquin Phoenix is de grootste troef.

John Callahan (Joaquin Phoenix) bruist van de levenslust, heeft een talent voor politiek incorrecte humor en een drankprobleem. Na een wilde feestnacht belandt hij voor de rest van zijn leven in een rolstoel. Vanuit een schijnbaar uitzichtloze situatie maakt John toch een vriend voor het leven binnen een excentrieke AA-groep. Bovendien ontmoet hij de vrouw van zijn leven (Rooney Mara) en verwerft hij nationale faam en glorie met zijn schofferende cartoons. John is gewapend met een stevige dosis sarcastische humor en snijdende eerlijkheid, en is zo een voorbeeld van levensvreugde tegen de klippen op.

charismatische coach

Gus Van Sant (Elephant) goot Callahans opvallende verhaal in een verfrissende stijl, zonder overdramatisering. Van Sant legt de nadruk op de komische elementen in het pijnlijk verhaal van een alcoholverslaafde en deinst zelfs niet terug voor slapstick-achtige scènes. Jonah Hill speelt een smeuïge rol als de charismatische, jezusachtige AA-coach Donnie die hem in uitgebreide groepssessies van zijn zelfmedelijden en de alcohol wil afhelpen.

Onderdeel Gouden Beer-competitie (Berlijn), naar het gelijknamige boek (Man op wielen) van John Callahan.

...volop rebelse charme...mooi...aangenaam onaangepast...overtuigend...Gedenkwaardige optredens...opmerkelijk gevoelige bijrollen...film die je herhaaldelijk flink aan het lachen maakt... (**** De Volkskrant)

...sterk...boeiende film...van Sant laat zien dat zijn talent onverminderd groot is...Phoenix wéér bewijst hoe goed hij is...heerlijke film...mooi evenwicht...knap... (**** Trouw)

 ...Geslaagde biopic...een fijne Van Sant, die opvalt door de trefzekere toon en het goede spel van alleskunner Phoenix... prettige mix van vastberaden hulpeloosheid en ontwapenende eigenwijsheid. Fijne bijrollen ook... (**** VPRO/Cinema.nl)

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00*
*zie tentoonstellingsdata

feestdagen
Met Kerst is Eye gewoon geopend. 31 december sluit Eye om 17.30; u kunt dan tot 16.30 (laatste entree) terecht in de tentoonstellingsruimte. Op Nieuwjaarsdag heten we u van harte welkom vanaf 12.00.

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z