Eye is per 1 juni weer open. De ticketverkoop is gestart voor tentoonstelling en film.
Restaurant bezoeken? Maak een reservering.

  • Drama Girl
  • Drama Girl
  • Drama Girl
  • Drama Girl
Bekijk trailer

drama_girl_-_nederlandse_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl, Vitamine Cineville


Earcatch
audiodescriptie
Bij deze film is audiodescriptie beschikbaar via Earcatch.

Drama Girl

Is ons leven een verhaal? En als dat zo is, kunnen we het dan herschrijven? In Drama Girl laat regisseur Vincent Boy Kars een jonge vrouw een aantal cruciale scènes uit haar recente verleden naspelen. Ondertussen levert het de regisseur ook wat op: een film die onderzoekt hoe fictie en documentaire van elkaar kunnen lenen. Een avond gepresenteerd door Noa Johannes (Filmkrant, NPO).

Twintiger Leyla geeft zich welwillend over aan het filmexperiment. Kars omringt haar met acteurs: Pierre Bokma speelt haar vader, Elsie de Brauw haar moeder, Jonas Smulders is haar vriendje. Terwijl ze met hen het verleden oprakelt, bespreekt ze met de filmmaker wat het met haar doet.

eigen generatie

Kars, die in 2015 afstudeerde  aan de kunstacademie, richt zich op zijn eigen generatie – de millennial – en stelt zich als regisseur nooit afwachtend op. Altijd grijpt hij zichtbaar en gretig in zijn films in. In zijn eerste lange documentaire Independent Boy (2017) onderwierp hij zijn vriend Metin aan een aantal opdrachten, dit keer stuurt hij Leyla op een onzeker pad.

Kars ontleedt Leyla's echte leven, vergroot drama, dwingt reflectie af, herhaalt, creëert, prikt en onderzoekt. "Kan drama ons helpen om onszelf en de wereld beter te begrijpen?", vraagt Kars zich af. De kijker denkt met hem mee in dit zorgvuldig vormgegeven, hybride avontuur. [bron: IFFR]

voor 06 jun 2020 17:00
Engels ondertitelde vertoning

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

Cineville-pashouders kunnen deze film online kijken via Vitamine Cineville.