Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Syphard Willem
  • Neusa Nena Gomes
  • Blood of a Pomegranate

Dubblaja: Remixing Landscapes through Soundscapes: Part II

Dubblaja* is een remix van landschappen door middel van soundscapes. Op deze speciale live avond voeren kunstenaarscollectieven van The Salwa Foundation spoken word-performances op bij reisbeelden uit de Eye-collectie. Inclusief Q&A met elk van de collectieven.

The Salwa Foundation is een platform voor met name Arabischtalige kunstenaars die nieuw zijn in Nederland en het culturele landschap diverser willen maken. Voor de voorstelling Dubblaja heeft The Salwa Foundation kunstenaarscollectieven uit de eigen gemeenschap uitgenodigd om geluids- en videoremixen te maken bij stille filmbeelden uit de Eye-collectie. Door deze tijdens live optredens te samplen en te hergebruiken, zetten ze vraagtekens bij de koloniale en stereotiepe verbeelding van het Midden-Oosten en de personages op het doek. 

machtsdynamiek

De fragmenten bestaan uit gerestaureerd beeldmateriaal uit het Midden-Oosten in de 20e eeuw. Deze reisbeelden geven een kijkje in het soort visuele etnografie dat in het tijdperk van kolonisatie gangbaar was. Toch zijn de beelden een uiterst belangrijk hulpmiddel om deze geschiedenis van representatie te begrijpen. Ze ontrafelen de machtsdynamiek die vandaag de dag nog steeds relevant is.

over de collectieven

  • Syphard Willem werd geboren op Curaçao en heeft een ​​zeer gevarieerde selectie van nummers uitgebracht, waaronder hiphop, R&B, club, reggae, dancehall, trap en zouk maar hij is vooral een allround muziekliefhebber. 
  • Neusa Nena Gomes won de eerste prijs van de El Hizra Poëziewedstrijd en maakte haar debuut in 2015. Ze blinkt uit in poëzie en spoken word.
  • Blood of a Pomegranate is het sonische kunstproject van de in Nederland gevestigde Armeense muzikant Tigran Harutyunyan. Het project gebruikt geluid en performance om imperialisme, genocide, oorlog en de sociale structuren te onderzoeken. Het resultaat is een sound die subbasdrones, harde digitale ruis, gezongen of geschreeuwde vocalen naast elkaar plaatst in de Armeense taal, traditionele Armeense liturgische gezangen en middeleeuwse volksmuziek. 

zie ook

  • Dubblaja I: 16:30 - 17:30: live performances van Kujo & Safa + Neusa & Syphard 
  • Dubblaja II: 18:30 - 19:30: live performances van Neusa & Syphard + Blood of the Pomegranate 
  • Dubblaja III: 20:30 - 21:30: live performances van Kujo & Safa + Blood of the Pomegranate 

Entree voor elk van de drie programma's geeft na afloop ook toegang tot de tentoonstelling Trembling Landscapes: Between Reality and Fiction.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z