Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Blood of a Pomegranate
  • Kujo & Safa
  • Mhamad Safa

Dubblaja: Remixing Landscapes through Soundscapes: Part III

Dubblaja* is een remix van landschappen door middel van soundscapes. Op deze speciale live avond voeren kunstenaarscollectieven van The Salwa Foundation spoken word-performances op bij reisbeelden uit de Eye-collectie. Inclusief Q&A met elk van de collectieven.

The Salwa Foundation is een platform voor met name Arabischtalige kunstenaars die nieuw zijn in Nederland en het culturele landschap diverser willen maken. Voor de voorstelling Dubblaja heeft The Salwa Foundation kunstenaarscollectieven uit de eigen gemeenschap uitgenodigd om geluids- en videoremixen te maken bij stille filmbeelden uit de Eye-collectie. Door deze tijdens live optredens te samplen en te hergebruiken, zetten ze vraagtekens bij de koloniale en stereotiepe verbeelding van het Midden-Oosten en de personages op het doek. 

machtsdynamiek

De fragmenten bestaan uit gerestaureerd beeldmateriaal uit het Midden-Oosten in de 20e eeuw. Deze reisbeelden geven een kijkje in het soort visuele etnografie dat in het tijdperk van kolonisatie gangbaar was. Toch zijn de beelden een uiterst belangrijk hulpmiddel om deze geschiedenis van representatie te begrijpen. Ze ontrafelen de machtsdynamiek die vandaag de dag nog steeds relevant is.

over de collectieven

  • Kujo is het soloproject van K Choueiri, een multidisciplinaire Libanese kunstenaar, labeloprichter en mastering engineer. Met noise, drone en oosterse drums gaat hij de confrontatie aan.
  • Mhamad Safa is een architect, componist en onderzoeker uit Beiroet en Londen. Zijn debuutalbum the subleties of elevated things verscheen in 2018 op Modular Minds.
  • Blood of a Pomegranate is het sonische kunstproject van de in Nederland gevestigde Armeense muzikant Tigran Harutyunyan. Het project gebruikt geluid en performance om imperialisme, genocide, oorlog en de sociale structuren te onderzoeken. Het resultaat is een sound die subbasdrones, harde digitale ruis, gezongen of geschreeuwde vocalen naast elkaar plaatst in de Armeense taal, traditionele Armeense liturgische gezangen en middeleeuwse volksmuziek. 

zie ook

  • Dubblaja I: 16:30 - 17:30: live performances van Kujo & Safa + Neusa & Syphard 
  • Dubblaja II: 18:30 - 19:30: live performances van Neusa & Syphard + Blood of the Pomegranate 
  • Dubblaja III: 20:30 - 21:30: live performances van Kujo & Safa + Blood of the Pomegranate 

Entree voor elk van de drie programma's geeft na afloop ook toegang tot de tentoonstelling Trembling Landscapes: Between Reality and Fiction.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z