• Duel
  • Duel
  • Duel
  • Duel
  • Duel
Bekijk trailer

duel_1971_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Duel vs Coparck

Uniek live optreden Coparck – voor het eerst in vijf jaar weer bij elkaar – bij Spielbergs eerste lange speelfilm. Een brave automobilist vecht een strijd op leven en dood uit met een tankwagen en diens onzichtbare bestuurder. ‘Great. I’m never gonna make it to that appointment now!’

Zo simpel als de titel, zo simpel is ook de plot van Spielbergs vroege oefening in keelsnoerende suspense. Het is een dag als alle andere wanneer vertegenwoordiger David Mann in zijn rode Plymouth de snelweg opdraait. Maar dan verschijnt er een truck in zijn achteruitkijkspiegel, een nachtmerrie op wielen die nieuwe betekenis geeft aan het woord bumperklever.

Een kort verhaal van sci-fi-auteur Richard Matheson (I Am Legend) lag aan de basis van deze tv-film die in Europa in een langere bioscoopversie werd uitgebracht. Hoofdrolspeler Dennis Weaver (van de tv-serie ‘McCloud’) is in Duel een everyman, een stand-in voor de kijker zelf die zijn angsten moeiteloos in Mann weerspiegeld ziet.

De band Coparck speelt live een zelf gecomponeerde soundtrack bij de voorstelling in de grote zaal. Het is de hernieuwde versie van een eerdere uitvoering tijdens een van de Rocket Cinema-avonden. Met dit optreden viert de band zijn comeback na vijf jaar afwezigheid.

Coparck speelde honderden optredens in binnen- en buitenland en werkte onder meer met Johan, Blaudzun en buitenlandse acts als The Bees en Phoenix. Coparck is: Odilo Girod (zang, gitaar, toetsen); Maurits de Lange (piano, synths, beats&sounds); Rik Hansen (staande bas, backing vocals); Marcel van As (drums, beats&sounds, backing vocals).

Misschien is Duel wel de film die het pure talent van Spielberg het meest duidelijk laat zien. Het is ongelofelijk wat hij op zijn 25ste al kon en dat met nauwelijks budget en slechts twee weken draaitijd." – Martin Koolhoven (regisseur Oorlogswinter, Brimstone).

 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.