• Duel
  • Duel
  • Duel
  • Duel
  • Duel
Bekijk trailer

duel_1971_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Duel vs Coparck

Uniek live optreden Coparck – voor het eerst in vijf jaar weer bij elkaar – bij Spielbergs eerste lange speelfilm. Een brave automobilist vecht een strijd op leven en dood uit met een tankwagen en diens onzichtbare bestuurder. ‘Great. I’m never gonna make it to that appointment now!’

Zo simpel als de titel, zo simpel is ook de plot van Spielbergs vroege oefening in keelsnoerende suspense. Het is een dag als alle andere wanneer vertegenwoordiger David Mann in zijn rode Plymouth de snelweg opdraait. Maar dan verschijnt er een truck in zijn achteruitkijkspiegel, een nachtmerrie op wielen die nieuwe betekenis geeft aan het woord bumperklever.

Een kort verhaal van sci-fi-auteur Richard Matheson (I Am Legend) lag aan de basis van deze tv-film die in Europa in een langere bioscoopversie werd uitgebracht. Hoofdrolspeler Dennis Weaver (van de tv-serie ‘McCloud’) is in Duel een everyman, een stand-in voor de kijker zelf die zijn angsten moeiteloos in Mann weerspiegeld ziet.

De band Coparck speelt live een zelf gecomponeerde soundtrack bij de voorstelling in de grote zaal. Het is de hernieuwde versie van een eerdere uitvoering tijdens een van de Rocket Cinema-avonden. Met dit optreden viert de band zijn comeback na vijf jaar afwezigheid.

Coparck speelde honderden optredens in binnen- en buitenland en werkte onder meer met Johan, Blaudzun en buitenlandse acts als The Bees en Phoenix. Coparck is: Odilo Girod (zang, gitaar, toetsen); Maurits de Lange (piano, synths, beats&sounds); Rik Hansen (staande bas, backing vocals); Marcel van As (drums, beats&sounds, backing vocals).

Misschien is Duel wel de film die het pure talent van Spielberg het meest duidelijk laat zien. Het is ongelofelijk wat hij op zijn 25ste al kon en dat met nauwelijks budget en slechts twee weken draaitijd." – Martin Koolhoven (regisseur Oorlogswinter, Brimstone).