Bekijk trailer

eastern_promises_movie_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Eastern Promises

Dat juist een horrorregiseur de geheimen van het zompige onbewuste goed aanvoelt,  blijkt uit Cronenbergs  portret van een Russisch maffialid in Londen, gespeeld door Viggo Mortensen. Eastern Promises toont Cronenbergs gegroeide interesse in acteursregie.

Mortensen is Nikolai, chauffeur, manusje van alles en vertrouwensman van Semyon (Armin Mueller-Stahl), hoofd van een in Londen gevestigde Russische maffiaclan. Nikolai weet alles van iedereen, maar houdt discreet zijn mond over de dingen die hij ziet en hoort. Dingen die meestal het daglicht niet kunnen verdragen, zoals te verwachten in een omgeving die leeft van nietsontziende drugshandel.

Wanneer Nikolai kennismaakt met Anna (Naomi Watts), een vroedvrouw, lijkt hij diep verborgen lagen in zichzelf te ontdekken. Heeft de jonge vrouw een laatste restje goedheid aangeboord in de geharde crimineel die medeverantwoordelijk is voor de dood van een tienerprostituee?

Met Eastern Promises ging Cronenberg voort op de weg die hij was ingeslagen met het twee jaar eerder uitgebrachte A History of Violence. Beide films zijn psychologische portretten van mannen die zichzelf versteld doen staan. Cronenberg, een regisseur die zich niet bijzonder voor acteurs leek te interesseren, wist Mortensen, Mueller-Stahl en Vincent Cassel – te zien als Semyons amorele zoon – tot verbluffende prestaties te bewegen.

 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie