Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Echo
  • Echo
  • Echo
  • Echo
  • Echo
Bekijk trailer

echo_trailer_nl_ondertiteld

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Onderdeel van Picl

Echo

IJslandse mozaïekfilm toont in 56 precies gemonteerde scènes hoe het eiland zich opmaakt voor de kerstviering; een boerderij staat in brand, een moeder maakt ruzie met haar ex-man, een schoolkoor zingt een kerstlied. Regisseur Rúnar Rúnarsson laveert tussen het treurige en het komische en maakt een bitterzoet portret van de postmoderne samenleving.

‘Niemand zal ooit zeggen dat de Kerstdagen niet zo geslaagd waren’, vertelde Rúnarsson in een interview bij de première van zijn derde speelfilm.

Met Echo – een plotloze vertelling in 56 vignetten, gefilmd in statisch kader – wil hij laten zien wat er achter de sociale façade van de feestdagen schuilgaat. De mensen en gebeurtenissen die hij filmde laten verwarring zien, en eenzaamheid, maar blijken ook vriendelijk en behulpzaam.

vervreemdende stijl

De opnamen werden zowel in de stad als daarbuiten gemaakt. We zien een boerderij die in brand staat, schoolkinderen die het kerstverhaal spelen, kippen in een slachterij of een huiselijke scène in een flat. De opeenvolgende scènes – met amateuracteurs – vormen samen een bitterzoet portret van een samenleving, in de vervreemdende, uitgebeende stijl die ook het werk van Roy Andersson (Songs from the Second Floor, You the Living) kenmerkt.

voorfilm

Roemenië, december 1989, vlak voor de val van het regime. De kleine Marius schrijft een brief aan de Kerstman, met daarin vermeld wat zijn ouders wensen voor het nieuwe jaar. Geen goed idee, als je vader zegt dat zijn vurigste wens is dat dictator Nicolae Ceaușescu de kogel krijgt...

The Christmas Gift (23') van de Roemeense regisseur Bogdan Mureșanu is een wrang-komisch commentaar op het communistische regime en ode aan de warmte van het familieleven. Winnaar Grand Prix (Internationale Competitie) van het Festival du Court Métrage de Clermont-Ferrand.

...bijzonder...trefzeker...Rúnarsson beheerst de kunst van de ultrakorte scène tot in de puntjes. Aan één situatie heeft hij genoeg om een hele wereld op te roepen...het wonder van Echo is dat het werkt...rake verhalen...krachtige vorm...met maximaal effect. (De Filmkrant)

...filmmagie...rijkgeschakeerd... (**** Het Parool) 

 ...fijnzinnige taferelen...originele decemberfilm...oog voor compositie en kleur is sterk... (NRC Handelsblad)

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is woensdag 12 februari 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z