• Edward Scissorhands
  • Edward Scissorhands
  • Edward Scissorhands
  • Edward Scissorhands
Bekijk trailer

edward_scissorhands_1990_-_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van The Man Machine

Edward Scissorhands + Frankenweenie

In Edward Scissorhands is het stijlvolle horrorlegende Vincent Price die een nieuwe mens maakt – een excentriekeling met gevaarlijke scharen in plaats van handen, want de schepping ging niet helemaal volgens plan. Vooraf aan Burtons ontroerende ode aan de misfit is zijn vroege korte zwartwitfilm Frankenweenie te zien, waarin een overreden hond krachtdadig tot leven wordt gewekt.

Johnny Depp en Winona Ryder – destijds een stel – schitteren in Burtons stijlvolle sprookje over de creatie van een maffe, vriendelijke geleerde (Price) die zijn eigen mens op de wereld zet, en hem voorlopig voorziet van messcherpe scharen als armen – die later zouden worden vervangen door mensenhanden, maar de schepper overlijdt voordat het zover komt.

luchtige humor

Scissorhands (Depp) verlaat het gotisch kasteel waar hij is opgegroeid en wordt in huis genomen door de goedaardige schoonheidsspecialiste Peg. Edwards verschijning in Pegs keurig aangeharkte woonbuurt doet de wenkbrauwen fronsen – Burton schildert de reacties op de jongen met het warrige The Cure-kapsel met luchtige humor.

frankenweenie

Vooraf: Frankenweenie, waarin Victors hond Sparky tegen een auto botst, sterft en toch weer terugkeert in het leven door overvloedige inzet van elektra. Maar is Sparky nog wel Sparky? Laatste korte speelfilm Burton voor zijn debuut Pee-wee’s Big Aventure (1985).