Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Een avond met Cocaïne

Literair tijdschrift De Gids en EYE presenteren de heruitgave van Cocaïne, de roman van de acteur Coen Hissink die in de jaren twintig in Berlijn woonde. Uit de EYE-collectie: films met Hissink. Frans Weisz geeft commentaar, schrijver H.M. van den Brink vertelt over Hissinks leven.  

Acteur Coen Hissink (1878-1942) speelde in tientallen Nederlandse en Duitse films. Hij is ook de auteur van de melodramatische roman ‘Cocaïne: Berlijnsch zedenbeeld', waarin hij het werken beschrijft in de JoFa- filmstudio’s in Berlijn en het uitgaansleven in de nachtclubs en bordelen aan de Kurfürstendamm. Over beide hangt een witte nevel van cocaïne, destijds de modedrug in artistieke en mondaine kringen.  

De redactie van literair tijdschrift De Gids verzorgt een eenmalige heruitgave van Hissinks roman. Het boek is voorzien van een nieuwe inleiding en alleen verkrijgbaar voor bezoekers van de avond in EYE, waarbij fragmenten worden vertoond uit films met Coen Hissink en over het Berlijn van de jaren twintig.  

Op het programma staan onder meer de stille films Berlin Symphony einer Grossstadt, Menschenwee, Alexandra, Film Prima Donna, Bits and Pieces 144 en Jagt auf Dich. Regisseur Frans Weisz geeft toelichting bij de beelden en schrijver H.M. van den Brink vertelt over het leven van Hissink, een overtuigd communist die in 1942 in het concentratiekamp Neuengamme om het leven kwam. Vincent van den Berg zal stukken voorlezen uit het boek. Live muzikale begeleiding door Martin de Ruiter (bandoneón) en Annie Tångberg (cello). Sara Zamboni heeft een nieuwe soundtrack bij Jagt auf Dich gecomposeerd.

Toegang, inclusief boek: € 20,00; toegang zonder boek: € 10,00. Er is een beperkt aantal plaatsen via EYE beschikbaar; zie www.de-gids.nl/gidscahier.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€19,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

programma

Jagd auf Dich Ernst Angel (DE, 1930) Nederlandse tussent., 42 min.

Parodie op de onnatuurlijkheid van de Duitse film uit de jaren dertig. De directie van de filmfabriek Erdeka heeft genoeg van de zoete romantische kitschfilms…

+
Menschenwee Theodorus Maurits Frenkel (NL, 1921) Nederlandse tussent., 3 min.

Louche kroegbaas Balthazar pleegt  een moord; een jonge schrijver ziet er een ‘prachtig einde’ in voor het verhaal dat hij onder handen heeft…

+
Die rote Jule (fragment) Emil Albes (DE, 1912)

Een man en een vrouw nemen afscheid op het station van Potsdam; een orgie in een Duitse nachtclub volgt… Uit de Bits & Pieces-collectie van EYE.

+
Die Filmprimadonna Peter Urban Gad (DE, 1913) 17 min.

Asta Nielsen speelt Ruth Brenton, veeleisende filmdiva. Regisseur Peter Urban Gad, pionier van de stille film (en Nielsens echtgenoot), laat haar schitteren in een feministisch getinte vertelling over de realisatie van een romantische speelfilm.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z