Bekijk trailer

empire_of_the_sun_1987_official_trailer_-_christian_bale_steven_spielberg_movie_hd

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Empire of the Sun (70mm)

Shanghai, 1941. Jim, een elfjarig jongetje in de Britse enclave, vlucht voor de invasie van de Japanners. Al snel blijkt hij een eersteklas overlever. Spielbergs adaptatie van J.G. Ballards roman werd bedolven onder de Oscarnominaties. EYE vertoont de 70mm blow up uit de collectie.

Hoe beleeft een kind een interneringskamp? Op die vraag geeft Steven Spielberg in Empire of the Sun antwoord. Wanneer Jim, een elfjarig jongetje in de Britse upperclass enclave van Shanghai, in 1941 moet vluchten voor de invasie van de Japanners, raakt hij zijn moeder en vader kwijt; met twee Amerikaanse mariniers wordt hij vastgezet. Al snel blijkt de beschermd opgegroeide jongen een eersteklas overlever.

Naar de autobiografische roman van J.G. Ballard. Spielbergs adaptatie werd bedolven onder de Oscarnominaties (onder andere fotografie, montage en artdirection).

70mm

EYE heeft een 70mm print van Empire of the Sun in de collectie. De vertoning van Empire of the Sun op 70mm sluit aan bij eerdere breedbeeldvertoningen in EYE, zoals The Hateful Eight (2016) en The Master (2012) van Paul Thomas Anderson. EYE is een van de weinige theaters in de Benelux die het 70mm-formaat nog kan vertonen. De 70mm-versie van Empire of the Sun is een zogenaamde blow-up: gefilmd op 35mm en geprint op 70mm.

De film is gedraaid op 35mm maar geprint op 70mm. Hiermee is de beeldresolutie vijf keer hoger en wordt een betere beeldstabiliteit bereikt. Op de 70mm-print is meer ruimte voor geluidssporen en deze heeft dan ook zes kanalen magneetgeluid (in plaats van twee zoals gebruikelijk is bij 35mm).

Een basisles voor elke maker", zegt regisseur Pieter Kuijpers (Van God los, Doodslag) over Spielbergs aanpak. "Perceptie is realiteit."

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€19,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie