Eye Filmmuseum is tijdelijk gesloten t/m 9 februari. Lees hier meer.

  • Epidemic
  • Epidemic
  • Epidemic
  • Epidemic
Onderdeel van Cinema Ecologica

Epidemic

Lars von Trier speelt zelf de regisseur die een horrorfilm wil maken, én de wetenschapper die in deze horrorfilm een epidemie probeert te bedwingen. Ook cultheld Udo Kier speelt zichzelf in dit filmexperiment vol hilarische scènes.

Zelden vertoonde, tamelijk krankzinnige vroege film van Lars von Trier waarin hij een regisseur speelt die een producent en het Deense Filmfonds moet overtuigen van zijn plan voor een nieuwe film. Hij is het script echter kwijt en ontwikkelt in hilarische scènes razendsnel met scriptschrijver Niels Vørsel (die ook zichzelf speelt) een nieuw filmscenario over Dr. Mesmer (ook gespeeld door Von Trier).

Deze wetenschapper waagt zich buiten een hermetisch afgesloten stad om een epidemie te trotseren, maar maakt de zaak alleen maar erger. In het werkelijke leven steekt ook een raadselachtige epidemie de kop op.

oerpunker

Op zichzelf staande scènes die die een geïmproviseerde indruk maken, krijgen bij oerpunker Von Trier alle ruimte. Het zijn krachtige scènes die je niet snel zult vergeten. Zo vertelt Udo Kier over zijn prenatale oorlogservaringen, en maken we een uitstapje naar Duitsland waar Von Trier en Vørsel met een typemachine op schoot over de Autobahn rijden en de scenarist uitgebreid een dubieus verhaal begint te vertellen.

Juist in die subplots leeft Von Trier zich uit, net als in het spel met de vorm. Het maakproces van de film is in zwart-wit, terwijl het horrorverhaal zelf in kleur wordt verteld.

Deze film is te zien tijdens van eerste editie van Cinema Ecologica: De mens, een virus / Human Pandemic.

 

i.v.m. de lockdown is de kaartverkoop is nog niet begonnen. Houd de nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie.

voor 14 feb 2021 19:00