Eros + Massacre

Eros + Massacre werd bij uitbreng ontvangen als geruchtmakende, subversieve vertelling over erotiek als motor van politieke rebellie. Yoshida's film geldt als meesterwerk van de Japanse new wave van de jaren zestig en is te zien in het Japan-programma, dat tot en met december duurt.

Yoshida vervlocht een historische kroniek (over de verhouding van de feministe Noe Ito met de anarchistische onruststoker en propagandist van de vrije liefde Sakae Osugi) met een liefdesgeschiedenis in het radicale studentenmilieu van de sixties. Ito en Osugi werden in 1923 brutaalweg geëxecuteerd door het leger. Osugi's nabestaanden probeerden destijds uitbreng te verhinderen.

Eros + Massacre is een onbetwistbaar meesterwerk van de Japanse ‘new wave’, bruisend van de energie en experimenteerdrang. Yoshida analyseert de politieke en seksuele neuroses van de Japanse maatschappij anno 1969 met een weerbarstige filmconstructie waarin feit en fictie, verleden en heden, continu botsen en in elkaar gewoven worden. Het resultaat is een radicale cinematografische ervaringswereld van een extatische schoonheid, ergens tussen Brecht en Artaud, Marx en Freud.

In plaats van één ‘historische realiteit’ worden er verschillende versies opgevoerd om te onderstrepen dat objectiviteit helemaal niet bestaat. De inspirerende inhoud en betoverende cinematografie maken van Eros + Massacre een van de hoogtepunten van de naoorlogse Japanse cinema.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.