Onderdeel van Where Do We Go Now?

Every Day Is a Holiday (Chaque jour est un fête)

Opvallend debuut over drie vrouwen die onderweg zijn naar de gevangenis om hun mannen te bezoeken. Met haar mix van politiek engagement en grimmige absurditeit zette de Libanese filmmaakster El-Horr zichzelf op de kaart als belangrijke nieuwe stem uit het Midden-Oosten. Ze maakt deel uit van een recentelijk ontdekte generatie Arabische vrouwelijke filmregisseurs.

Een prachtige eerste scène legt onmiddellijk de zeer geladen sfeer in Dima El-Horr zorgvuldig gecomponeerde eerste speelfilm, die vol zit met absurde momenten en symbolische betekenissen. Drie vrouwen met zeer verschillende motieven zitten op de Onafhankelijksheidsdag in een bus vanuit Beiroet om hun echtgenoten te bezoeken in de gevangenis. Als de bus door een verdwaalde kogel gedwongen wordt te stoppen, moeten de vrouwen hun eigen weg zien te vinden in de hete zon, langs bergen vol met mijnen, omringd door geluiden van gedempte explosies, drommen vluchtelingen, en geruchten over bloedbaden. Hun gevaarlijke reis wordt een innerlijke reis naar bevrijding, en ook een reis naar het hart van het land, waarbij het persoonlijke en het politieke door elkaar heen beginnen te lopen.

Dima El-Horr is geboren in Libanon en  studeerde filmmaken aan het Art Institute in Chicago. Naast het regisseren geeft ze les in film aan de American University in Libanon.

Op 21 juni kunt u op vertoon van uw festivalticket voor Mag Het Licht Aan festival met korting naar de films van Where Do We Go Now? U betaald €8,50 in plaats van €10.