Eye Filmmuseum is tijdelijk gesloten t/m 9 februari. Lees hier meer.

  • Everything - The Real Thing Story
  • Everything - The Real Thing Story
  • Everything - The Real Thing Story
  • Everything - The Real Thing Story
Bekijk trailer

everything_-_the_real_thing_story_-_trailer_nl

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl

Everything - The Real Thing Story

Ze werden ‘de zwarte Beatles’ genoemd, en net als John, Paul, Ringo en George waren ze geboren en getogen in Liverpool. Everything – The Real Story is het verhaal van vier jongens uit de Liverpoolse wijk Toxteth die uitgroeiden tot de populairste,  miljoenen platen verkopende soul- en funkband van Groot-Brittannië.

Van de gevaarlijke straten van Toxteth tot uitverkochte optredens in de spotlights van New York: het verhaal van The Real Thing is een succesverhaal, zij het een weinig bekend verhaal.

Tegen de achtergrond van vooroordelen en politieke onrust in de jaren zeventig was The Real Thing de eerste volledig ‘zwarte’ Britse band die de nummer 1-positie bereikte in de Britse hitlijsten, met het alom geliefde ‘You To Me Are Everything’.

gloriemoment

Ook hits als ‘Can’t Get By Without You’, ‘You’ll Never Know What You’re Missing’ en ‘Can You Feel the Force’ zetten de dansvloer in vuur en vlam.

Hét gloriemoment van de band was het opwindende, zelf gecomponeerde en geschreven, ‘Children of the Ghetto‘, het allereerste protestlied dat focuste op de benarde situatie van zwarte immigranten in Groot-Brittannië.

Het succes van de groep werd echter getemperd door racisme, drugsverslaving en zelfmoord. In Simon Sheridans documentaire onthullen originele bandleden Eddy Amoo, Chris Amoo en Dave Smith de confronterende waarheid achter het glamourleven in de band.

nieuw initiatief

De film is onderdeel van Pepr, een samenwerking van streamingdienst Picl en distributeur Full Color Entertainment om  het werk van zwarte filmmakers te promoten.

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.