Everything You Always Wanted to Know About Sex* But Were Afraid to Ask

Woody Allens hilarische bewerking van het zelfhulpboek van David Reuben. In zeven losse hoofdstukken geeft Allen antwoord op vragen als 'Wat is sodomie?' en 'Werken afrodisiaca?'. EYE wijdt deze zomer een retrospectief aan de films van Woody Allen.

Allen blijkt de ideale gids door de duistere, vaak onbegrepen wereld van seks. Als hofnar verleidt Woody Allen een koningin, om vervolgens ruzie te krijgen met haar kuisheidsgordel. In een andere scène wordt hij achtervolgd door een reusachtige borst – Freud is nooit ver weg bij Allen. Andere vragen waar hij het verlossende antwoord op hoopt te vinden zijn: werken afrodisiaca? Wat is sodomie? (met Gene Wilder als dokter.) Waarom krijgen sommige vrouwen moeilijk een orgasme? Zijn travestieten homoseksueel? En wat zijn seksuele perverselingen?

Beroemd is de eindscène, waarin Allen een bange spermacel speelt, die zijn lot overdenkt en wacht tot hij in actie mag komen, op bevel van ‘The Operator’. The Operator: ‘Can we please have an erection? What the hell is going on down there?’