Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Havendiner
  • Havendiner Dingena Mol
  • Havendiner
  • Havendiner Dingena Mol

Eye Havendiner

Op 20 mei sluiten we Shell Shock feestelijk af met een groot diner aan het IJ voor bezoekers van Eye en vluchtelingen samen. Hiervoor werken we samen met het AZC en de Stichting Havenstraat.

Je koopt een kaartje voor jezelf en een vluchteling, voor een avond vol onverwachte ontmoetingen. Na een (non-alcoholische) borrel en een introductie gaan we Syrisch eten met toetje, en kun je dansen aan het water op Syrische, Irakese en Eritrese muziek.

Met het Havendiner sluiten we het filmprogramma Shell Shock af dat ging om de kracht van verhalen, in de vorm van films over de verwerking van oorlogservaringen. Na de films is het nu tijd voor de echte verhalen. Schuif aan, vraag en luister. Eet en dans.

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Het Eye Havendiner vindt plaats tijdens Ramadan; het zal daarom niet voor alle bewoners van een AZC mogelijk zijn om mee te eten, maar ook zij zijn van harte welkom om na afloop mee te dansen. 

verhalen

‘Al het leed wordt draaglijk als je het inpast in een verhaal, of er een verhaal over vertelt’, schreef filosofe Hannah Arendt. Vanavond dekken we de tafel voor al die grote en kleine verhalen die we te vertellen hebben, of om gewoon samen te eten met nieuwe Amsterdammers. Sommigen hebben een verblijfsvergunning maar velen zijn pas gearriveerde vluchtelingen die nog in afwachting zijn van hun nieuwe leven.

Nieuwsgierig naar hun verhalen? Kom dan op 20 mei van 18.30 tot 21.00 uur naar de IJlounge van Eye, voor het diner met muziek. Een kaartje voor jezelf en een vluchteling kost samen € 30,-. Voor de aanwezige kinderen is er ook een kinderprogramma. De kaartverkoop gaat 25 april van start.

Het Havendiner, bedoeld om vluchtelingen wat afleiding te bezorgen en kennis te laten maken met Nederlanders, wordt gehouden sinds eind 2015 en is een initiatief van Stichting Havenstraat.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student €11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z