Onderdeel van Where Do We Go Now?

Eyes of a Thief

Drama over een wateringenieur met een duister verleden laat voelen hoe het is om te leven in Palestina onder de bezetting. Met de Egyptische steracteur Khaled Abol Naga. Najwa Najjar maakt deel uit van een nieuwe generatie Arabische vrouwelijke filmregisseurs, wier werk nu in EYE is te zien.

Wateringenieur Tareq is een man met een duister geheim. Zijn achtergrondverhaal ontvouwt zich geleidelijk door een reeks van flashbacks naar 2002, toen de Palestijnse gebieden een van de grootste belegeringen ooit kregen te verduren. Hier in de Wadi al-Haramieh (Vallei der dieven) speelde zich het waargebeurde incident af waarbij 10 Israeli’s werden doodgeschoten bij een checkpoint.

Eyes of a Thief concentreert zich vervolgens op Tareqs zoektocht naar zijn verdwenen dochter. Die voert hem terug naar Nablus, waar hij wordt ingehuurd door een schimmige aannemer. Deze Adel geeft Tareq onderdak in een naaiwinkel waar ook het ​​pittige jonge meisje Malak woont, die dezelfde leeftijd heeft als Tareqs dochter. Uiteindelijk kan niemand zijn geheimen nog verborgen houden. Tegelijkertijd werpt regisseur Najjar licht op het verstikkende karakter van de hedendaagse Palestijnse samenleving. Morele zekerheid is vervangen door twijfelachtige keuzes, en gemakkelijke antwoorden bestaan niet. De Palestijnse regisseur Najwa Najjar maakte haar veelgeprezen speelfilmdebuut met Pomegranates and Myrrh.