• Akira
  • Yung Nnelg
  • Akira
  • Yung Nnelg
  • Akira
  • Akira
Bekijk trailer

akira_25th_anniversary_edition_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van The Man Machine

Eyeshadow: Akira + Yung Nnelg

Eerst naar de film, daarna een live optreden: Eyeshadow combineert elke maand een klassieker van toen met de bandjes van nu. In de Japanse cyberpunk-anime Akira blijkt motorduivel Tetsuo over vernietigende krachten te beschikken… Met optreden van de jonge rapper Yung Nnelg, die al te zien was op Best Kept Secret en Appelsap.

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

In het jaar 2019 is Tokio een door een gigantische explosie verwoeste mega-metropolis, waar rivaliserende motorbendes door de straten scheuren. Motorduivels Tetsuo en Kaneda laten zich niet onbetuigd in hun strijd met de Clownsbende; Tetsuo beschikt over een  vernietigende gave die hij niet in de hand heeft - defensie en wetenschap maken hem tot de perfecte destructiemachine die de volledige ondergang van Neo-Tokio bewerkstelligt.

atoombom

Akira bacht voor het eerst de schoonheid van de Japanse animatie (anime) onder de aandacht van het westerse bioscooppubliek. De film werd een klassieker door het aangrijpende verhaal over het atoombom-trauma van de Japanners, de fraaie beelden en de eigenzinnige, industriële soundtrack.

in de gaten houden

Na afloop optreden van rapper Yung Nnelg, die opgroeide in de Bijlmer en naam maakte met rapperscollectieven Veldentaal en SMIB. ‘Fox P2’ is de naam van zijn solodebuut, dat dit jaar wordt opgevolgd door de EP ‘Serena’. Nnelg maakte grote indruk  op de key-festivals Best Kept Secret, Woo Hah! en Appelsap. Hij zoekt telkens naar nieuwe stijlen en is dé man om in de gaten te houden!