Bekijk trailer

any_way_the_wind_blows_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Eyeshadow: Any Way the Wind Blows & Dollkraut

Eyeshadow selecteert elke maand coole, eigenzinnige moderne klassiekers met eigen smoel met na afloop een live-shows die zijn toegesneden op de film. Deze maand: Any Way the Wind Blows en een optreden van Dollkraut.

Any Way The Wind Blows (2003)

dEUS-zanger Tom Barman trok de aandacht met zijn regie van het speelse Any Way the Wind Blows, waarvan de handeling wordt voortgestuwd door de muziek van Square Pusher, Charlie Parker, Mingus en anderen. De camera volgt de belevenissen van acht jonge Antwerpenaren die, slechts zijdelings verbonden, op hetzelfde feestje belanden. Barman weet in snelle, korte episodes het levensgevoel van de stad en de mensen te pakken, de dialogen, montage en soundtrack zijn ritmisch op elkaar afgestemd. Met inleiding.

Dollkraut

Aanvang: 23.30

Dollkraut brak in 2014 door met zijn debuutalbum ‘Schimanskis Black Lullabies’, een plaat vol songs die aanvoelen als een obscure seventies soundtrack. Hij haalt zijn inspiratie uit vroege elektronica, exotische psychedelica, Turkse discomuziek uit de jaren zeventig, spacy synthesizers, disco en wave met een vleugje Ennio Morricone. Spannend en uitermate dansbaar.